Szendi Gábor: A mesterséges édesítőszerek veszélyesek!
Szendi Gábor: A mesterséges édesítőszerek veszélyesek!

Szendi Gábor: A mesterséges édesítőszerek veszélyesek!

Kétségtelen, hogy a túl sok hozzáadott cukor fogyasztása mindenképpen ártalmas. Az elhízás, 2-es típusú cukorbetegség, fogszuvasodás, rák, a különféle szívbetegségek mind-mind kapcsolatba hozhatóak az étrendünkben egyre csak szaporodó cukorfogyasztással. Értelmes ember tudja, hogy saját életminőségének javítása, és hosszútávú életkilátásai érdekében érdemes megvágni tehát a...

Tovább olvasom

Ez mi? 12 bolti élelmiszer, amit képtelen vagy megérteni
Ez mi? 12 bolti élelmiszer, amit képtelen vagy megérteni

Ez mi? 12 bolti élelmiszer, amit képtelen vagy megérteni

Az élelmiszeripar sokszor az emberi lustaságra és időhiányra épít. Gyorsan kisüthető, gyorsan elkészíthető készételek, konzervek, fagyasztott cuccok. Már nálunk is vásárolható a készre pucolt leveszöldség, amit tálcázva vásárolhatunk meg, de nem kell sokat várnunk arra sem, hogy a gyümölcsök pucolását is megoldják helyettünk. Kár, hogy ez pofátlanul sok szeméttel...

Tovább olvasom

A Svábhegyi Szanatórium hízlaló kúrája 1936-ból
A Svábhegyi Szanatórium hízlaló kúrája 1936-ból

A Svábhegyi Szanatórium hízlaló kúrája 1936-ból

Hatvany Lili bárónő, aki elsősorban a Színházi Élet kritikusaként és írónőként volt ismert, 1936-ban adott ki egy páratlan életmódváltó információkkal teli könyvet, Az Ételművészet, Életművészet című kiadványát. Ebben nemcsak különleges receptek, de diétás orvosi tanácsok, tornagyakorlatok is helyet kapta.  A helyes táplálkozással valamint különféle diétás étkezésekkel kapcsolatos útmutatókat a Svábhegyi Szanatórium igazgató-főorvosa,...

Tovább olvasom