Felvételizel? Ügyfélkapu nélkül nem fog menni

Felvételizel? Ügyfélkapu nélkül nem fog menni

Felvételizel? Ügyfélkapu nélkül nem fog menni

Akinek érettségiző gyermeke van, az tudja, hogy rengeteg határidőt és információt kell fejben tartani, hogy flottul menjenek a dolgok. Személyes érintettségem okán két dologra mindenképpen felhívnám a figyelmeteket.

2023-ban február 15-e a felsőoktatási felvételi jelentkezés határideje, és bizony érheti meglepetés azokat, akik az utolsó pillanatra hagyják a felvi.hu oldalon található e-felvételi felületének átbogarászását és kitöltését.

A személyes adatok, kiválasztott intézmények és szakok, a már meglévő érdemjegyek és nyelvvizsga-bizonyítványok feltöltése után ugyanis hitelesítésre is szükség lesz, hogy a jelentkezők bekerülhessenek a központi felvételi nyilvántartásba, és megindulhasson felsőoktatási felvételi eljárásuk. Ezt pedig csak elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül tehetik meg a továbbtanulni szándékozók.

Ügyfélkapu létesítését személyesen kormányablakban, okmányirodában, NAV kiemelt ügyfélszolgálatain vagy elektronikusan a magyarorszag.hu honlapon arcképes azonosítást követően továbbá E-személyi segítségével lehet megtenni. Külföldiek esetében magyarországi külképviseleteken lehet regisztrálni. Akinek tehát nincs még Ügyfélkapuja, gondoskodjon róla időben!

Február 15-e egyúttal az érettségire való jelentkezés határideje is, így nem árt összeszámolni az iskolai közösségi szolgálattal eltöltött órákat sem, hiszen az érettségi vizsgaidőszak kezdete előtt teljesíteni kell a kötelezően előírt 50 órát. Mivel enélkül a rendes érettségi vizsgák nem kezdhetők meg, a jelentkezést törölni fogja az intézmény.

Mindenkinek sikeres felkészülést és felvételit kívánok!

További olvasnivaló a blogról

Anya, távolodóban

Irtózatos lassúsággal vánszorognak a percek. Naná, hogy időpontra jöttem. Naná, hogy mégis egy órája…

Mivel mosott Sisi fogat?

1853 nyarán Zsófia főhercegnő meghívja húgát, Ludovikát és két unokahúgát Bad Ischlbe, a híres fürdő…

Vilma csak orvos akart lenni

“A zürichi Phönix Panzióba 1872 szeptemberében új lakó költözött. Fiatal, rövid hajú, szőke lány, sv…

Apu, 70! Isten éltessen!

Amikor apu született, aznap került ki először az Új Szó címlapjára a “Világ proletárjai egyesüljetek…

Facebook Comments