Ez mi? 12 bolti élelmiszer, amit képtelen vagy megérteni

Ez mi? 12 bolti élelmiszer, amit képtelen vagy megérteni

Ez mi? 12 bolti élelmiszer, amit képtelen vagy megérteni

Az élelmiszeripar sokszor az emberi lustaságra és időhiányra épít. Gyorsan kisüthető, gyorsan elkészíthető készételek, konzervek, fagyasztott cuccok. Már nálunk is vásárolható a készre pucolt leveszöldség, amit tálcázva vásárolhatunk meg, de nem kell sokat várnunk arra sem, hogy a gyümölcsök pucolását is megoldják helyettünk. Kár, hogy ez pofátlanul sok szeméttel jár:

Másik kedvenc termékcsoportom az “olyanmintha” termékek. Az alábbi vegán  chips például füstölt bacon-ízű:

Ha egy gyors cukor-sokkra vágysz, akkor az ilyesféle termékpárosítások garantáltan tetszeni fognak:

És az élelmiszeripar gyöngye. Egy élelmiszer, amin a következőt hirdeti a felirat: “Olyan az íze, mint az ételnek”. Hurrá!

Nutella? A minőség a következő összetevőkből áll (fentről-lefelé): pálmazsír, tejpor, kakaó, mogyoró, cukor. Ha jól megnézed, a pénzedért elsősorban cukrot és pálmazsírt veszel. Borsos áron.

De a Nutellának is haladni kell a korral. Íme a kettő az egyben valami:

Ha vattacukrot szeretne a gyerek, akkor akár éjszaka is előszedheted a spájzból eme remek élelmiszeripari hulladékot. Ha az unikornis lehelte a hátsó fertályával a zacskóba, akkor ráadásként még szivárványos is lesz:

Ne higgyük azonban, hogy a reform élelmiszerek piacán nem léteznek hasonló huncutságok. A 21 század elején például a mindenmentes termékek élik a reneszánszukat. Ez itt például egy zsírmentes, cukormentes, gluténmentes, GMO mentes…ki nem találjátok micsoda. Nos, ez itt víz, méghozzá kókuszvíz.

Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy ez itt a Spárga Víz. Ez komoly!

A nagy kedvenc azonban ez a diétás víz. Hogy mitől diétás? Elképzelni sem tudom. Talán mert ez is mindenmentes.

És egy újabb mindenmentes csoda. Ez a salátaöntet cukormentes, zsírmentes, gluténmentes, szénhidrátmentes és koleszterinmentes. Ja, és kalóriamentes. Vajon miből készülhetett?

Végül pedig egy igen ütős termék. A  baba üzemanyagnak aposztrofált termék egy igazi rejtély. Vajon a babaedzés előtt vagy után javasolt a fogyasztása?

Facebook Comments