A Svábhegyi Szanatórium hízlaló kúrája 1936-ból
A Svábhegyi Szanatórium hízlaló kúrája 1936-ból

A Svábhegyi Szanatórium hízlaló kúrája 1936-ból

Hatvany Lili bárónő, aki elsősorban a Színházi Élet kritikusaként és írónőként volt ismert, 1936-ban adott ki egy páratlan életmódváltó információkkal teli könyvet, Az Ételművészet, Életművészet című kiadványát. Ebben nemcsak különleges receptek, de diétás orvosi tanácsok, tornagyakorlatok is helyet kapta.  A helyes táplálkozással valamint különféle diétás étkezésekkel kapcsolatos útmutatókat a Svábhegyi Szanatórium igazgató-főorvosa,...

Tovább olvasom

Egészségesnek hitt szokások, amelyektől mégis hízol
Egészségesnek hitt szokások, amelyektől mégis hízol

Egészségesnek hitt szokások, amelyektől mégis hízol

Egészségesen étkezem, mégis hízok!-hallom a magukat egészségtudatosnak definiáló emberektől. Amikor az illető aztán kifejti, hogy mit is jelent számára az egészséges táplálkozás, hamar kibukik, hogy valójában cseppet sem egészséges szokásoknak hódol. Pedig jó irányba keresgél, csak hát ismerjük a mondást: A pokolba vezető út is jószándékkal van...

Tovább olvasom

Nem hiszel a szemednek, ha megnézed ezeket a zöldségeket!
Nem hiszel a szemednek, ha megnézed ezeket a zöldségeket!

Nem hiszel a szemednek, ha megnézed ezeket a zöldségeket!

Precíz kések, különleges vágási technikák. A mukimono, a japán zöldségszobrásza gyökerei a 16 századig nyúlnak vissza. A zöldségszobrász keze alatt bármilyen zöldség vagy gyümölcs szinte életre kel az asztalon, így a sárgarépa, retek, banán vagy padlizsán, kiwi és narancs mind-mind művészi kellékekké válnak a szakavatott...

Tovább olvasom