Új japán őrület: készíts salátatortákat!

Új japán őrület: készíts salátatortákat!

Új japán őrület: készíts salátatortákat!

Hogy lehet egy salátás tállal felkelteni annak az érdeklődését, aki gyakorta hangoztatja, hogy ő nem egy nyúl, hogy ilyesmit egyen? Milyen rafinált módszer kell ahhoz, hogy minél több embert el lehessen csábítani ezekkel az egészséges finomságokkal?

Nos, Mitsuki Moriyasu japán ételtervező és kávézó tulajdonos, aki mellesleg jógaoktatással is foglalkozik, rálelt a legjobb megoldásra: úgy csomagolja be a zöldségeket, hogy a szemünk rögvest megkívánja az eddig messzire elkerült spenótot is. Mivel a tortákat és süteményeket nem kell különösebben népszerűsíteni, így Mitsuki tortaformába rendezi a sárgarépát, uborkát, céklát és számtalan színes, változatos zöldséget.

A salátatorták először egy francia  étteremben debütáltak, és olyan nagy népszerűségnek örvendtek, hogy Mitsuki tavaly áprilisban önálló kávézót nyitott.

A torták nem vagy csak minimális cukrot tartalmaznak, abszolút gluténmentesek, alacsony szénhidráttartalmúak és mellé gluténmentes kenyeret is adnak. A képek pedig egyértelműen bizonyítják: ezek a zöldségtorták valódi műalkotások, aprólékosan vannak kidolgozva, tényleg szemet gyönyörködtetően színesek és változatosak.

És hogy mennyire kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki a Vegedeco Salad Caféban ilyen finomságot szeretne enni?

Egy szelet salátatorta 735 yentől kezdődik (ez nagyjából 2000 Ft), egy menüt pedig 2300 Ft-tól lehet rendelni, amihez speciális dresszing is dukál. A menühöz jár még egy csészényi tea is, amit zöldségekből állítanak össze a vendégek számára.

A tortákban egyébként a zöldségek mellett csak természetes növényi összetevők találhatók mint például a szójatejföl vagy a tofu. A torták színezését is növényi alapanyagokkal oldja meg az ételtervező.

Mitsuki nem titkolja: ő örömet és élvezetet szeretne nyújtani ezzel a a különleges ételekkel. Mindezt egy jó hangulatú, kellemes kávézóban.

A képek forrása: http://vegedecosalad.com/

Facebook Comments