Nem tud normálisan enni, de miért is tudna? Az iskolában max.15-20 perc jut az ebéd belapátolására, és mindezt nehezített körülmények között kellene...
Magyarországon minden második gyermek menzás, és egy átlagos iskolás gyerkőc energiabevitelének 35-65 százalékát a suliban fogyasztja el. Nem mindegy tehát, hogy milyen minőségű étkezést biztosítunk gyermekeinknek, ugye?
A köztudatban csak menzareformként emlegetett rendelet bevezetése előtt már több alkalommal felmérték a közétkeztetés helyzetét, és az eredmények meglehetősen lehangolóak voltak. Kiderült, hogy az...
Ha visszatekerem 30-40 évvel gondolatban az idő kerekét, először a menza jut eszembe. Emlékszem, ahogy az iskolában még nem teljesen HACCP-kompatibilis konyhában készült a grízes tészta, a káposztafőzelék öklömnyi húskockákkal, a paradicsomleves betűtésztával, a lekváros bukta (amiben kerestük a lekvárt) és a spenót...