Gwyneth Paltrow a vaginagőzölésre, Travis Barker a CBD-re esküszik

Gwyneth Paltrow a vaginagőzölésre, Travis Barker a CBD-re esküszik

Gwyneth Paltrow a vaginagőzölésre, Travis Barker a CBD-re esküszik

Mi a közös Gwyneth Paltrow-ban, Miranda Kerrben, Jessica Albában és Travis Barkerben?

Nem, nemcsak az köti őket össze, hogy jól ismert celebritások, hanem az is, hogy valamennyien egy sikeres wellness vállalkozás tulajdonosai.

A wellness piac hatalmasat dobbantott az elmúlt években, a növekedésének pedig kétségtelenül óriási lendületet adott az Instagram, ami számos befolyásos nevet termelt ki az elmúlt években. Persze a hírességek tulajdonában lévő wellness-cégek száma is jócskán megszaporodott, ami érthető, hiszen a celebek már vérbeli veteránok ezen a piacon. Tőlük hallottunk először a tisztítókúrákról, általuk ismerhettük meg a szupertitkos szépségtrükköket, és nekik köszönhetjük, hogy beengedtünk a konyháinkba olyan furcsaságokat mint a quinoa, a kókuszolaj vagy macha tea.

Goop – Gwyneth Paltrow


Ha már a veteránoknál tartunk, akkor elsőként Gwyneth Paltrow lifestyle oldalát, a Goopot kell megemlítenem. Bár a színésznőt folyamatos támadások érik a kétes termékválaszték és veszélyes egészségügyi ajánlások miatt (pl. vagina gőzölés), az oldal immár egy 270 millió dolláros nemzetközi branddé nőtte ki magát, és a Netflixtől is kapott egy sorozatot. A Gwyneth Paltrow életmódkísérletei-ben elhangzó javaslatok azonban – egyes vélemények szerint – inkább közegészségügyi kockázatot jelentenek a fogyasztóknak, sem mint valódi és biztonságos alternatívát.

The Honest Company – Jessica Alba

Jessica Alba, színésznő első gyermeke, Honor 2008-as születését követően szembesült azzal, hogy még egy babáknak szánt mosószer is allergiás reakciókat válthat ki, ő pedig hiába kutatott megfelelő alternatíva után a piacon. Ekkor született meg az ötlet, hogy ő maga alapít egy olyan céget, ami természetes és biztonságos termékeket kínál a vásárlóknak. Ehhez megnyert magának három amerikai vállalkozót, és elindult a The Honest.

Vigyázunk az emberekre és a bolygóra– hirdeti a cég a weboldalán, ahol számtalan termék közül válogathatnak az érdeklődők: szemet gyönyörködtető – saját magunk által megtervezhető – pelenkák, arc-és testápoló termékek, környezetbarát tisztítószerek valamint babaruházat is található a kínálatban. És bár számtalan kellemetlen mellékzönge kísérte a cég történetét (pereket is akasztottak a nyakukba veszélyesnek ítélt termékeik miatt), a The Honest Company töretlenül menetelt előre, és idén májusban már tőzsdére is lépett.

KORA Organics – Miranda Kerr


Az egykori Victoria’s Secret modell, az időközben táplálkozási tanácsadóvá avanzsált Miranda Kerr nevéhez fűződő márka, a KORA Organics 2009-ben indult el Ausztráliában, de a termékeit mára a világ több mint 120 országába szállítják. A KORA termékek tanúsítvánnyal rendelkező bio alapanyagokból készülnek, állatkísérlet-mentesek, és naná, hogy messzire elkerülik a parabént, a szilikont valamint az illat-és színezékanyagokat. A termékek két visszatérő alapanyaga a rózsakvarc és a noni. Miranda korábban azt is elárulta, hogy édesanyja daganatos betegsége kapcsán döbbent rá, hogy az egészséges táplálkozás mellett kozmetikumainkat és a háztartásban használt tisztítószereket is gondosan kell kiválasztani.

Barker Wellness CoTravis Barker

Travis Barker, a Blink-182 dobosa, aki a napokban Kourtney Kardashiannal való eljegyzése miatt került be a hírekbe, idén indította el THC-mentes, prémium CBD-termékekkel foglalkozó wellness vállalkozását, a Barker Wellness Co-t. A zenészben már két éve érlelődött a sajátmárkás termékek gondolata, de az előzmények egészen 2008-ig nyúlnak vissza. Ekkor szenvedett ugyanis szörnyű balesetet magánrepülőgépével, a balesetben pedig négyen meghaltak. Barkert súlyos égési sérülései miatt több hónapig kezelték kórházban. A tragédia hatására hosszú ideig küszködött poszttraumás stresszel, miközben végleg leszámolt korábbi életével: letette a drogokat, vegán lett, és azóta is rendszeresen fut és boxol.

Korábbi interjúiban, amikor arról faggatták, hogy miként jött le a drogokról, úgy fogalmazott, hogy számára nem egy rehab kellett a váltáshoz, hanem egy repülőgép-szerencsétlenség.

A turnézással járó kemény fizikai és mentális megterhelés enyhítésére azonban folyamatosan kereste a megoldást. Többféle módszert és terápiát is kipróbált, végül a CBD volt az, ami a legjobb megoldást nyújtott számára az alvással és kimerültséggel kapcsolatos problémáira. Ekkor született meg a nevével jelzett termékcsalád, amelyben vegán fájdalomcsillapító krémek, balzsamok és tinktúrák is találhatóak.

Kiemelt kép: You Tube

Szerintem ez is érdekelni fog

Facebook Comments