Ha a kis Peugeot-val vagyok, mindig megállít a zsaru

Ha a kis Peugeot-val vagyok, mindig megállít a zsaru

Ha a kis Peugeot-val vagyok, mindig megállít a zsaru

“Úgy tűnik, a munka-és lakóhely közti távolságba bele kell kalkulálnom a zsarukat is -fakadt ki tegnap egy ismerősöm. Az van ugyanis, hogy heti rendszerességgel állítanak meg és igazoltatnak.

Mondom, mi a bajom! Én is, meg a gyerekek is reggel 5.45 óta óta talpon vagyunk. A 30 km-es távolság miatt időben kell indulnunk, hogy odaérjek a melóba 7-re, aztán átvihessem őket az iskolába. Délután ugyanez a menet: a munkahelyemről rohanok értük a suliba, összeszedem mindkettőt, közben – ha úgy jön ki a lépés – bevásárolok, aztán bevágjuk magunkat az autóba, és irány haza.

Késő délután van, és elhiheted, hogy alig várjuk, hogy végre hazaérjünk, amikor a szomszéd falu végén már messziről látom a zsarukat, akik a szokásos helyükön stázsálnak. Persze már meg sem lepődöm, amikor intenek, hogy álljak félre.

És akkor mindig ugyanaz a móka: szedjem elő az iratokat, az orrom alá dugja a szondát, keresgélnek a rendszerben, telik az idő. Bevallom, piszkosul idegesít a dolog.

A legutóbb épp a régi házunk előtt állítottak meg, amit annak idején egyetlen éjszaka alatt pakoltak ki gondosan szorgos kis kezek. Tudod, akkor részletes kamerafelvételeket vittem be bizonyítékul.

És szerinted, mi lett a vége? Tavaly kaptam meg a papírt, hogy 5 év után gyanúsított hiányában lezárták az ügyet. Röhej!

Gondolhatod, hogy forr bennem a méreg, hogy közben meg heti rendszerességgel igazoltatnak.

Egyszer elszakadt a cérna, és kibukott belőlem a kérdés, hogy: “Fiúk, erre tényleg szüksége van? Tényleg a melóból hazasietőkkel kell szórakozni?” Persze úgy néztek rám, mint egy véres rongyra, és 10 perces eligazítást kaptam, hogy ne rajtuk töltsem ki a frusztrációmat. Az asszony meg jó lecseszett otthon, hogy miért állok le vitatkozni egy rendőrrel.

Hogy ne lennék ideges, amikor évek óta azt látom, hogyha a kis Peugeot-val vagyok, melós göncben, mindig megállítanak? Bezzeg, amikor a BMW-vel megyek ugyanezen az útvonalon, valahogy soha nem akadok fenn a rostán. Az autó mindig kifogástalan műszaki állapotban van, 24 éve vezetek balesetmentesen, nem iszom egy korty alkoholt sem, és soha nem volt ügyem a zsarukkal.

Egyszerűen csak szeretném megérteni, hogy mi célja van ezeknek az önkényes igazoltatásoknak? Te érted ezt?”

Szerintem ezek is érdekelni fognak

Facebook Comments