Amióta autó nélkül élünk, boldogabb vagyok

Amióta autó nélkül élünk, boldogabb vagyok

Amióta autó nélkül élünk, boldogabb vagyok

Vannak tárgyak, amelyek nélkül szinte el sem tudnánk képzelni az életünket. De vajon lehet-e egy drága mobiltelefon vagy egy még drágább autó a boldogságunk záloga?
Néhány napja egy érdekes vallomás érkezett blogom postaládájába, amit most – írójának anonimitását megőrizve- szeretnék veletek megosztani:
“Képzeld! Az elmúlt két hónapot autó nélkül töltöttük, és mégis, nyugodtabb, boldogabb ember vagyok. Hogy mi is történt pontosan? Az a helyzet, hogy az élet kényszerített bennünket az autómentes életre, mert motorcserére szorul az eddig használt kocsink. Sajnos úgy néz ki, elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni emiatt, mert milliós nagyságrendű lesz a csere. 
Fotó: pexels.com

Jelenleg egy, a feleségem nagyapja által is használt Csepel bringával megyek rizstejért a LIDL-be a város másik végébe, mégis valahogy jobb így. Pont tegnap mondtam valakinek, hogy az egész helyzetet igyekszem pozitívan kezelni. Az autóhiány miatt  itthonról dolgozom, amivel rengeteg plusz időt nyerek, ennek köszönhetően pedig többet tudok a hobbimmal foglalkozni és a családommal lenni. Ráadásként elkerülöm a sok idegesítő autóstársat is közlekedés közben, így nem vörös fejjel érek be melóba sem reggelente.

Fotó: pexels.com

De más miatt is érdemes belevágni az autómentes életbe!

Ha nincs kocsi, nem tudsz impulzus shoppingolni, vagy csak úgy a különféle bevásárló központokban lődörögni. Mióta nincs autó a fenekünk alatt, azóta házhoz szállítással rendelünk, így megmarad a szombatom, amit eddig – legnagyobb utálatomra – bevásárlással töltöttünk. Mondtam is a feleségemnek, hogy ha kész lesz a kocsi – ami még hónapokig eltarthat -, utána is megtartjuk ezeket a szokásokat, mert sokkal jobb érzés!
De ami a legjobb: mivel három napot itthon dolgozom a héten, azokon a napokon szépen kisétálok a családtagjaimért. El tudok menni anyósomhoz a gyermekemért, ki tudok menni a HÉV-hez a feleségemért, és ez is tök nagy boldogságot ad. Előtte meg nem mentem ki értük, mert az autó alap volt. Kiállás a garázsból, nagy forgalom, tiszta szívás.
Most döbbentem rá, hogy mennyire rabul tudja ejteni az életünket egy tárgy “.
Facebook Comments