5 meglepő dolog, amit intim tornán tanultam

5 meglepő dolog, amit intim tornán tanultam

18 +

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Még nem múltam el 18 éves
5 meglepő dolog, amit intim tornán tanultam

5 meglepő dolog, amit intim tornán tanultam

Intim torna? Ott gésákat képeznek? Speckó tudásra teszel szert? Lepedőakrobatikát oktatnak?

Az intim tornát sokféle tévhit, pikáns gondolat és kuncogás veszi körül. Egészségügyi újságíróként pedig az én oldalamat is furdalta a kíváncsiság, hogy mire számíthatok egy ilyen különleges tanfolyamon.

Bevallom, nem vagyok prűd, de azért párszor zavarba jöttem, amikor a “Tegyétek a kezetek a végbél záróizmotokra” vagy “Tapintsd ki a hüvely bejáratot!” felszólítás elhangzott.

Íme 5 meglepő dolog, amit ezen a kétnapos tanfolyamon hallottam:

  1. Csak egy padló és egy szőnyeg kell hozzá

Ha az edzés szót meghalljuk, kapásból izzadságszakú edzőtermekre, hatalmas gépekre és súlyokra gondolunk, ahol formás bicepszeket, kidolgozott combizmokat és bikini-fitnesz testet farigcsálhatunk magunknak kitartó munkával.

Az intim tornához nem kellenek erőgépek, nem kell pörgető sem szedned hozzá. Elég, ha leheveredsz a földre, és napi 15-20 percig pár speciális gyakorlatsorral erősíted a záróizmaidat.

Oké, a medencefenéki izmainak irányítása, illetve azok érzékelése nem szerepel az iskolai tananyagban, de néhány órányi célzott gyakorlás után bárki képes a hüvely, a végbél és a húgycső izmainak finom mozgatására.

Földre! (A kép a szerző tulajdona)

2. Az intim torna nem csak az inkontinenciával küszködők számára hasznos

Az intim tornáról gyakran hiszik azt, hogy azoknak való, akik inkontinenciával küszködnek. Pedig rengeteg nőgyógyászati jellegű probléma (vaginizmus, ciszta, mióma, PCOS, endometriózis, méhsüllyedés, menstruációs zavarok, hüvelyi fertőzések stb.) esetén is erősen javallott, és óriási segítséget nyújthat a szülésre való felkészüléshez és a gyermekágyi regenerációhoz is. Azok számára pedig, akiknek volt (van) proktológiai problémája, kötelezővé tenném az intim torna megismerését. Ott ugyanis, ahol elkezdesz egy izmot fejleszteni, a szövetek szinte felélednek, több oxigénhez jutnak, és a keringés is javulni fog. Az intim torna megemeli a hólyagot, a méhet és a végbelet, hatására visszahúzódhat az aranyér.

3. A pasik is csatlakozhatnak!

Az intim torna tanfolyamon meglepődve hallottam, hogy létezik kifejezetten férfiaknak szánt program is, így a záróizmok erősítése mellett a korai magömlés, merevedési zavarok, prosztatagyulladás, here visszérsérv esetén is igazoltan hatékony segítséget kaphatsz, ha veszel egy nagy levegőt, és csatlakozol egy intim torna tanfolyamhoz. A trénerem szerint egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a pasik is efelé a kényes terület felé, és egyre többen tapasztalják meg szexuális életük és életminőségük javulását.

4. A nők hüvelye nem egy doboz

A nők hüvelyét gyakran egy üres doboznak hiszik az orvosok és a különféle intim termékek gyártói, ahová bátran lehet tampont, gésagolyót, súlyokat vagy épp spirált tuszkolni. Az intim torna szemléletével mindez ellentétes, és nem is javasolt, mert ronthatja a hüvely természetes funkcióját.

5. Az intim torna tanfolyamokról sokan távoznak várandósan

Az intim tornát nem választhatjuk le az érzelmeinkről, és magam is tapasztaltam, hogy az itt végzett gyakorlatok, beszélgetések és problémák feltárása tisztességesen megbolygatja a lelki folyamatokat is. A korábban letapadt érzelmek felszakadnak, és óhatatlanul is elkezdesz velük foglalkozni. Amikor trénerünk nevetve mesélte, hogy a legtöbb tanfolyamról sokan már várandósan távoznak, azért páran – immár a klimax felé robogva – felszisszentünk, és jeleztük, hogy ezt a lehetőséget inkább átadnánk a fiatalabb korosztálynak.

Ez is érdekelni fog

Facebook Comments