Amikor a fiúk diétáznak-avagy hogyan böjtölnek a politikusok?

Amikor a fiúk diétáznak-avagy hogyan böjtölnek a politikusok?

Amikor a fiúk diétáznak-avagy hogyan böjtölnek a politikusok?

Két darab alma, egy narancs, egy minimalista kávé és a Nemzeti Sport legfrissebb száma- ezzel a böjti reggelivel indult a miniszterelnök napja hamvazószerdán.

És hogy mi is a böjt?

A böjt lényege a szervezet tehermentesítése. Ez történhet a hús elhagyásával, gyümölcsök és zöldségek levével (léböjt), vagy szilárd nyers étrenddel.

Egy korábbi posztomban röviden már összefoglaltam a böjt hagyományait és okait, és a Buddha-diéta módszerével bemutattam egy nagyon jól működő időkorlátos böjtöt is.

Indulás Krakkóba. Böjti reggeli // Off to Kraków. Lent reggeli Közzétette: Orbán Viktor – & nbsp; 2021. február 16., kedd

Most annak jártam utána, mennyire van jelen a megszorító szemlélet a férfiúi tányérokon.


Bill Clinton

“Babon, hüvelyeseken, zöldségeken és gyümölcsökön élek. Reggelente fehérjekiegészítőt iszom. Mandulatejet iszom gyümölccsel és fehérjeporral keverve”-nyilatkozta korábban az Amerikai Egyesült Államok 42. elnöke, Bill Clinton.

Közzétette: Bill Clinton elnök – & nbsp; < "https://www.facebook.com/billclinton/photos/a.430540067251/10156000540552252/?type=3" > 2018. október 17., szerda


A jelenleg 74 esztendős Clinton eredetileg szívproblémái miatt váltott 2010-ben növényi alapú étrendre, ami egyúttal túlsúlyától is megszabadította. Chelsea lánya esküvőjén már kifejezetten jó formában volt, olyannyira, hogy állítólag visszanyerte középiskolai súlyát is.
Ma már – orvosa javaslatára hetente egyszer fogyaszt halat -, de étrendje továbbra is növényi alapú. A volt elnök, akin korábban négyszeres bypass műtétet hajtottak végre,úgy véli, ennek az étrendnek köszönheti, hogy még él.


Al Gore

„Egészségesebben étkeztem. Próbálok sokkal jobb formába lendülni , és ezt élveztem”nyilatkozta 2013-ban a New York Magazinnak Al Gore.

Az amerikai politikus, üzletember és Nobel-békedíjas környezetvédelmi aktivista, miután felhagyott politikai pályájával szintén megküzdött a fránya kilókkal. A 2000-es választási bukás után olyan szembetűnő volt a változás, hogy sokan azt gondolták, a politikus depresszióval küzdhet.

Al Gore 2013-ban tért át a vegán életmódra, ebben nem kevés szerepe volt egyébként Bill Clintonnak is.

A következő héten Alice barátommal virtuális konferenciát rendezek #ClimateUnderground néven. Vizek. Mi lesz … Közzétette: Al Gore – & nbsp; 2020. október 16., péntek


Boris Johnson

“Túl kövér voltam”– vallotta be Boris Johnson, miután felépült a koronavírus fertőzésből.

Boris Johnson tavaly az intenzív osztályon kötött ki, miután elkapta a koronavírus fertőzést. Mivel felépülése igencsak nehézkes volt, amit túlsúlyával indokolt, ezért úgy döntött, itt az ideje formába lendülnie- írta nemrégiben a Times.

Johnson, akit láthattunk már Szijjártó Péterrel is futni a behavazott Margitszigeten, személyi edzőt fogadott, és belevágott az időkorlátos étkezésbe. Ennek lényege, hogy csak a nap egy meghatározott időszakában (ún. időablakban) eszik. Johnson állítólag előszeretettel hagyja ki a reggelit vagy az ebédet, amitől kissé morcos, de ez határozottan jót tesz az egészségének.

A királynőnek hála, Johnson – aki köztudottan szeret futni és kerékpározni – a koronavírus idején a Buckhingam palota kertjében róhatja a köröket.

Boris Johnson és Szijjártó Péter a Margitszigeten futnak -6 ° C-os hidegben. Boris Johnson és Szijjártó Péter -6 ° C-on futnak a Margitszigeten. Közzétette: UK Magyarországon – & nbsp; 2018. március 2., péntek

Kiemelt kép: You Tube

Facebook Comments