Hogy bírtuk ezeket gyerekkorunkban megenni?

Hogy bírtuk ezeket gyerekkorunkban megenni?

Hogy bírtuk ezeket gyerekkorunkban megenni?

Amikor végigsétálsz a boltok édességes polcai között, és leemelsz egy Macskanyelvet, egy Limót vagy egy Dunakavicsot, akkor nem egyszerűen egy zacskónyi cukrot vagy táblányi csokit teszel a kosaradba. Nem! Ezek a termékek, rajtuk a jól ismert nevekkel, emlékhívó szavakkal, nem tesznek mást, mint becsomagolják a gyermekkorodat és jó áron értékesítik a nosztalgiázást. 

Az utcát, amire sehogy nem akart betonburkolat kerülni, és akkora hótorlaszok zárták le telente, hogy nem bírtunk iskolába menni. A kukákat, amik nagyon jó szolgálatot tettek, amikor gumizni akartál a barátnőddel, de nem volt harmadik játszópajtás. A kisboltot, ahol mindig jutott néhány filléres édesség anyánk kosarába.

Te is a nyolcvanas években voltál gyerek?

Gondolom, te is kettesével toltad a gömbrágót, aminek egy perc kitartó rágás után már semmi íze nem volt. Te is felnőttként döbbentél rá, hogy a Limót tulajdonképp italpornak szánták a gyártók? (Tedd a szívedre a kezed! Soha nem tetted vízbe ezt a cuccot te sem, ugye?)

Anyádék akkoriban nem akadtak ki azon, hogy marékszám vetted a Dianás cukorkát? És vajon akkoriban nem éreztük, hogy simán elmehetne ez a cukorka akár gyógyszernek is? Egyáltalán: hogy bírtunk az arcunkra plasztikázott mennyei boldogsággal enni ebből a gyerekgyilkos édességből?

Neked mi volt a kedvenc ételed 40 éve?

És vajon hány fogorvosnak akadt dolga a nyolcvanas években a Dunakavicsokba ragadt vagy tört tejfogakkal? Vajon miért hittük azt, hogy a májkrémállagú téli fagyinál nincs jobb édesség sehol a világon?

Néhány héttel ezelőtt gondoltunk egy nagyot, és bevásároltunk ezekből a  retro édességekből, hogy újra felidézhessük gyermekkorunk legszebb éveit. Kíváncsiak voltunk, vajon az új generáció, a mi gyermekeink mit szólnak ezekhez a furcsa finomságokhoz! Nézzétek meg a nagy újrakóstolást You Tube-csatornánkon!

Facebook Comments