Kislányom, éjszakára nem kell bugyit venned!

Kislányom, éjszakára nem kell bugyit venned!

Kislányom, éjszakára nem kell bugyit venned!

Vajon mennyire határozzák meg a gyermekkorunkban hallott tanácsok a felnőttkori énünket?- ezen gondolkodtam a napokban, ahogy beköszöntött az első kánikulai éjszaka. Miközben ugyanis végre visszakerült a melegebb takaró az ágyneműtartóba, az éjszakai neglizsém is némi metamorfózison esett át. 

Bevallom, ilyenkor mindig a fülemben visszhangzanak anyám mondatai, aki nem győzte hangsúlyozni, hogy a nőknek  semmi szükségük arra, hogy nyáron még éjszaka is fehérneműben legyenek. Elég a pizsamanadrág, vagy merészebbeknek akár az Éva-kosztüm is megteszi. S hogy ezt honnan vette? Ő is az anyukájától hallotta. Az ősi női bölcselet szerint jobb, hogyha az egész napos fehérnemű viselet után éjszaka inkább hagyjuk szellőzni ezt a területet. Én ezt tudomásul vettem, és eszemben sem jutott megkérdőjelezni. Vicces, hogy csak mostanában néztem utána, hogy mennyire állja meg a helyét ez a tanács.

Nos, úgy tűnik, van benne némi igazság, ugyanis még a legjobban szellőző pamut alsóneműkben is megnő egy kissé a hőmérséklet és a páratartalom, ami sajnos kedvez a fertőzést okozó kórokozók megtelepedésének. Emellett a túl szoros fehérneműk diszkomfortérzetet, kényelmetlenséget is okozhatnak. Ha te is abba a táborba tartozol, aki nem szívesen hord fehérneműt éjszaka, akkor neked is nagyobb figyelmet kell fordítanod az ágynemű és a hálóruha higiéniájára.

Persze amondó vagyok, hogy mindenki válassza azt az opciót, ami a legkényelmesebb és nem zavaró számára. Ha a fehérnemű mellett döntesz, akkor viszont jobban teszed, ha hanyagolod a csipke, selyem és műszálas alsókat, és inkább a légáteresztő pamut fehérneműket részesíted előnyben- figyelmeztetnek a szakértők. 

A magyar nők menstruációja a legdrágább

Facebook Comments