Ne engedd be a démonokat az ágyunkba, szívem!

Ne engedd be a démonokat az ágyunkba, szívem!

18 +

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Még nem múltam el 18 éves
Ne engedd be a démonokat az ágyunkba, szívem!

Ne engedd be a démonokat az ágyunkba, szívem!

Tegnap dr. Hevesi Krisztina pszichológus, egyetemi adjunktus előadásában jártam, ahol arról elmélkedett az előadó, hogy miként lángol fel a szerelem, aztán hogy miként kellene egymást szeretnünk és végül, hogy hűl ki egy kapcsolat. Persze az izgalmas részletek épp azokban a különbségekben rejlenek, amelyek a férfi és női gondolkodásban, kommunikációban vagy épp szexualitásban bújnak meg. Nyilván a közönség derültsége is akkor hágott a tetőfokára, amikor a pszichológus azt ecsetelte, mi minden jár egy pasi és egy nő fejében ugyanabban a szituációban.

Vizuális dominancia- a pasik fő ismérve (fotó: a szerző tulajdona)

A férfiak esetében nyilván nem elhanyagolható tény, hogy számukra az első és legfontosabb dolog a látvány, vagyis náluk vizuális dominancia figyelhető meg.

Kriszta ennek kapcsán mesélte el, hogy a mai potencianövelő szerek a korábbiakhoz képest már egészen más mechanizmussal működnek. 

Régen úgy nézett ki a történet, hogy a pasi bekapta és lenyelte a bogyót, kapszulát, majd onnantól kezdve egy-másfél óráig élvezhette a szer okozta eredményt, ha akarta, ha nem. Tulajdonképp nő sem nagyon kellett a dologhoz.

Mint a cövek (Forrás: unsplash.com)

A mostani modern potencianövelők viszont csak akkor okoznak erekciót, ha megvan hozzá a jó ok, és a kellő erotikus inger.

Orvosi nyelven körülírva ez történik ugyanis:

1. A férfi meztelen női test lát,

2. megérkezik a vizuális területekre az inger,

3. befut a szenzoros agykéreg felé,

4. átkapcsol a paragigantocelulárisson,

5. végigfut a gerincvelői reflexen, és

5. bekövetkezik a kívánt eredmény.

Mindez orvosi körítés nélkül így néz ki: a pasi bekapja a bogyót, meglátja a számára vonzó női testet és bekövetkezik a kívánt hatás.

Néz és jön az eredmény (Forrás: unsplash.com)

Ezzel szemben mi újság velünk, nőkkel?

Nos, mi már az első csóknál lecsukjuk a szemünket és lekapcsoljuk a villanyt. Lámpafényben csak a pocakunkkal, vastagabb combunkkal, narancsbőrösnek hitt lábainkkal lennénk elfoglalva. A pasi meg ott áll sötétben, és nem lát semmit, úgyhogy ezzel meg is fosztottuk a vizuális látványtól. Így aztán jobb híján elkezd fantáziaképeket gyártani, amihez a szomszédasszonyt, új kolleginát vagy akár felnőttfilmek jeleneteit hívja segítségül.

Ezért mondja a tantra: Ne kapcsold le a villanyt, ne ereszed be a démonokat a hálószobába!-figyelmeztette Kriszta a kuncogó női közönséget.

Lehet, hogy érdemes lenne megfogadni ezt a tanácsot és félretenni az önmagunkkal szembeni szigorunkat?

Hogy kell szabályosan pulzust mérni szex közben?

Facebook Comments