“Az orrodat is tisztíccsa”. Emlékszel?

“Az orrodat is tisztíccsa”. Emlékszel?

“Az orrodat is tisztíccsa”. Emlékszel?

Mindannyiunknak vannak kellemetlen problémái, betegségei vagy egészségügyi gondjai, és bár ezekről nem szívesen beszélünk, a reklámok megteszik helyettünk. Aranyér? Körömgomba? Hasmenés? Rekedtség? Mindenre van megoldás, bár nem mindig sikerül megfelelően tálalni ezeket nekünk, fogyasztóknak.

Íme 9 csodás példa a hülye-reklámok sorozatból.

1. De miért?

Fluimucil Ábelt ugye nem kell bemutatnom? Hónapokig tartott minket izgalomban és húzta az idegeinket ez a idegesítő nyávogás. Szerencsére később elkészült a reklám megszelidített változat is.

2. Ásóka vagyok

Ásóka, a körömgomba a valaha volt leggusztustalanabb reklámfigura szerintem. Engem a mai napig kiráz a hideg, ha meglátom.

3. Fel a lábakkal!

Ebben a reklámban már csinos titkos ügynökök veszik fel a harcot a körömgomba ellen, és egy játék vízipisztollyal sokkolják a gyanútlan úszókat.

4. Pocak és a terhes kanári

Az egyik legszerencsétlenebb Danone-reklám, ami egyébként 2012-ben meg is kapta a legrosszabb reklámoknak járó Aranydisznó-díjat. Pocak, a zöld zokni látványa garantáltan beégett a te agyadba is.

5. Csók és szerelem és hüvelygomba

A Canesten-reklám szerint a nők szappanoperákat néznek, és szívesen csevegnek a hüvelygombájukról.

6. Csodakehely, kagyló és örömdombocska? Tessék?

Az Idelyn Belima azt is közkinccsé teszi, miként nevezzük nevén a dolgokat. Arany János erre csak annyit mondana: “Szó bennszakad, hang fennakad”

7. A szomszéd wc-je mindig jobb

Vajon miért jobb Petiék wc-jét használni? A válasz a reklámban.

8.  Az orrodat is tisztíccsa…

Van, akinek komoly gondjai vannak a magyar nyelvtannal. Kétszer is. Ez a reklám pedig tökéletes példája a focistákkal szembeni sztereotípiáknak.

Ez is érdekelhet

De hová tűnt a Sárvári Termál Kristály?

Facebook Comments