Tényleg szűzen az igazi?

Tényleg szűzen az igazi?

Tényleg szűzen az igazi?

Amióta megszületett a blog, igyekszem minél több olyan készítményt, étrend-kiegészítőt bemutatni, amelyet szívesen használnak a fogyni vágyók. Mivel januárban sokan szeretnének karcsúbban nekivágni az újesztendőnek, ezért az idei fogyókúrás tematikát egy közismert és gyakran használt növény bemutatásával, a szűzteával folytatom.
Először is tisztázzuk ezt a különös elnevezést! Mitől is érdemelte ki ez a teafajta a szűz jelzőt?
A szűztea nem egy különleges teafajta, hanem maga a teacserje levele, amit különleges eljárással dolgoznak fel. Ez lehet fekete, zöld vagy akár fehér tea is. A lényege azonban abban rejlik, hogy semmilyen előkezelésen nem megy keresztül. Innen tehát a szűzi jelző.
Nézzétek meg ebben a videóban, hogy történik a valódi szűztea szüretelése és előkészítése:

A tealevelekhez nem érnek hozzá csupasz kézzel, hogy ne rontsanak a tea élvezeti értékén, és itt az ősi hagyományokra ügyelve, arany ollóval vágják le a friss és fiatal hajtásokat. A szüret kora reggel zajlik, hogy a tealevelek értékes hatóanyagai ne vesszenek kárba. Ezt követően csak szárítják a leveleket (de gondosan kerülik a tűző napsugárzást), és semmilyen vegyi anyaggal nem kezelik.
Miért is rajonganak a szűzteáért?
Számtalan misztikum lengi körbe a szűzteát: olvashatunk csodás fiatalító és rákmegelőző hatásáról, de elsősorban emésztést javító, élénkítő,  és a szellemi teljesítőképességet, a megfigyelő- és koncentrálóképességet serkentő hatását kell kiemelni.  A szűztea fogyasztása hozzájárulhat a gyorsabb bélműködéshez és anyagcseréd felgyorsulásához, ami miatt a fogyókúrázók szívesen választják.
Bioboltokban és drogériákban számtalan szűztea készítményt választhatsz: teaként, kapszulázva, ampullás formában illetve egyéb -fogyókúrás készítményekben használatos- összetevőkkel (szennával, l-karnitinnel, aloe verával vagy chilivel) kombinálva.
Amire figyelj!
A szűztea készítmények szedésekor előfordulhat puffadás illetve hasmenés, amit a jelentős polifenol tartalom okozhat. Vesegyulladás, terhesség és szoptatás alatt felejtsd el a szűztea használatát!
Tapasztalatok szerint, hasonlóan a mályva vagy szenna teához, igen könnyen hozzá lehet szokni, így hosszútávon semmiképp ne használd!
Mivel a szűztea vérnyomás csökkentő hatású is, ezért használata előtt konzultálj orvosoddal, ha vérnyomás problémád van.
Ezeket olvastad már?
Facebook Comments