Gusztustalan videóban akarják lejáratni Szafit

Gusztustalan videóban akarják lejáratni Szafit

Gusztustalan videóban akarják lejáratni Szafit

Olyan videó került fel a You Tube-ra, amely mellett nem fogok elmenni szó nélkül. Gusztustalan és gyomorforgató-talán ezek a legjobb kifejezések rá.

És most nem a videóba bevágott képkockákra és manipulált képsorokra (döglött patkányok, higiénés borzalmak, a Nébih-videók komplett másolása és ezáltal a fogyasztók megtévesztése) gondolok, hanem a nyilvánvalóan rossz szándékú, lejárató üzenetre.

A célpont egy sikeres fiatal termékfejlesztő, Burján Szafi, akiről pár hete már írtam egy másik lejárató kampány kapcsán.

https://www.youtube.com/watch?v=tUHAZTa2D6c

Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri a reformélelmiszer-piacon zajló eseményeket, az tudja, hogy egyre jobban éleződik harc, és bizony egyre több visszaélésre is derült fény az elmúlt években. Jómagam is írtam néhány posztot a témával kapcsolatban például ITT és ITT is.

A Nébih jó pár forgalmazót, csomagoló üzemet záratott be, ahol nem megfelelő higiéniai körülmények között zajlott reform élelmiszerek gyártása. Jól ismert példa egy hidegen sajtolt olajok és maglisztek bérgyártásával foglalkozó üzem, ahol kritikátlan állapotokat tártak fel.

Ezt a két évvel ezelőtti történetet rángatja most elő ez a lejárató videó, amelynél természetesen a hozzászólási lehetőség gondosan le van tiltva, és egy olyan csatorna agyszüleménye, amely – minő véletlen- alig pár órája van fenn az online térben.

A videó szerint Szafi termékei ilyen méltatlan körülmények között készülnek. A videó ügyesen összevágott Facebook posztokat kapcsol a valóban kifogásolható képsorokhoz.

És igen súlyos kijelentéseket sorakoztat fel a Nébih-videók alól kölcsönzött zenei aláfestéssel kombinálva. Legfőképp azért, mert aki figyelemmel kíséri Szafi munkásságát, az bizony tudja, hogy náluk nincs bérgyártás. Az ő termékeiket saját maguk csomagolják. Saját glutén- tej-és tojásmentes üzemükben készülnek a szigorú elvárásoknak is megfelelő termékek a táplálék-és ételallergiásoknak. A valóság tehát ez:

 

https://www.facebook.com/DietasEtelekSzafival/videos/834504883422889/

Ezt már a hatóságok is tudják, hiszen igen gyakran kénytelenek a névtelen feljelentések miatt vizsgálatokat végezni az üzemben. Ezeknek a vizsgálatoknak az eredményeit a termék gyártója, Szafi fel is teszi Facebook oldalára: a jegyzőkönyvek tanúsága szerint semmilyen problémát, kifogásolható gyártási körülményt nem találtak nála soha.

A videó ezzel szemben azt sugalmazza, hogy Szafi  szándékosan készíttette a termékeit a lejárató videóban látható gyomorforgató körülmények között, hogy még nagyobb profitra tegyen szert. Végül persze bevillantja a termék gyártójának nyaraláson készült képeit is, hogy hadd lássa a megtévesztett nép, hol költik el a termékekre kiadott pénzét. A kapcsolódás pofonegyszerű: azért kell az olcsó gyártás, hogy luxusra, Dubaira, koktélokra lehessen költeni-felháborító, ugye? 

Főleg, hogy Szafi cége nem csak ezeknek a termékeknek a gyártásával foglalkozik már hosszú ideje.

Tényleg hallatlan pofátlanság, hogy egy cég, amely többféle tevékenységi körrel is foglalkozik, profitot termeljen és nyeresége legyen. Még nagyobb pofátlanság, hogy egy termék gyártója, aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját egész évben, és valóban a fogyasztó az első számára, nyáron megengedi magának azt a luxust, hogy elmegy nyaralni.

“A videóval nemcsak Téged, de minden magyar gyártót próbálnak lejáratni, mert elveszik a bizalmat. Remélem, alaposan tökön rúgjátok a köcsögöt”-írja egy gluténmentes termékeket gyártó cég vezetője hozzászólásában Szafi posztjához. 

És igaza van! 

Itt valami igen mocskos játszma vette kezdetét, amelyben a leggusztustalanabb hazugságoktól, arctalan gyalázkodástól és manipuláló eszközöktől sem rettennek vissza, hogy a fogyasztók bizalmát megrengessék.

De vajon miért? Kinek lehet ez célja?

Egy biztos. Valakinek nagyon a bögyében van Szafi, ezért elvégzett egy okj-s gyorstalpalót maffiózó-módszerekből, amit gondosan kihányt a You Tube-ra is.

Úgy tűnik azonban, az istenadta vevők nem annyira hülyék, mint amennyire hiszi a videó készítője.  Jelenleg ezren jelezték, hogy nem tetszik a videó tartalma, és mindössze tízen lájkolták azt.

Érthető, hogy Szafit igen megviselték a történtek. Facebook- posztban reagált azonnal a vádakra:

https://www.facebook.com/DietasEtelekSzafival/videos/834176490122395/

Óriási botrány a Szafi termékekkel kapcsolatban! A sötét titok-ígéri hangzatos címmel a névtelen filmguru. 

Tisztesség? Tiszta vállalkozás? Nyílt lapok?

Nem Szafi üzemében rejtezik a sötét titok, hanem valahol máshol. De ez a sötétség sokkal nagyobb veszélyeket rejt ránk, fogyasztókra nézve, mert semmilyen hazugságtól nem riad vissza. 

Facebook Comments