Kiverte a biztosítékot Norbi új termékének csomagolása

Kiverte a biztosítékot Norbi új termékének csomagolása

Kiverte a biztosítékot Norbi új termékének csomagolása

Olvasom Norbi oldalán, hogy elindultak egy új termékkel (egy gluténmentes lisztkeverékről van szó), mert  – ahogy Norbi fogalmaz – ” van, akiknek szüksége van rá!”.

A termék valóban többféle igényt kielégít, hiszen a gluténmentesség mellett, csökkentett szénhidráttartalmú is. Mivel a gluténérzékenyek körében is óriási igény van a csökkentett szénhidráttartalmú ételek iránt, így kétségtelenül jó az irány.

Érdekes volt azonban látni, hogy mekkora vihart kavart ezt a termékbejelentő poszt. Nézzük csak, mivel volt gondja a potenciális vevőjelölteknek!

A legtöbb kérdés a termék gluténmentességével kapcsolatban érkezett.

Sokakat érdekel, hogy valóban megfelelő körülmények között, teljes gluténmentességet garantáló üzemben készül-e a termék. Ez egy gluténmentesen étkezőnek nagyon fontos információ, hiszen Norbihoz és az Update-hez  – mint tudjuk – jó pár más, gluténtartalmú termék is kötődik. Ez esetben pedig jogos kérdés, hogy megoldott-e ezeknek a termékeknek az elkülönítése mind a gyártás, mind a csomagolás során.

Úgy tapasztaltam, hogy a gluténmentes fórumokon is ez volt az első kérdés, ami felmerült a lisztkeverékkel kapcsolatban. Sajnos a Facebook-kommunikációban egyelőre nem tartották fontosnak a Norbi Update oldal kezelői, hogy megnyugtató válasszal szolgáljanak a vásárlóknak. 

Én azonban igen kíváncsi voltam. Írtam egy levelet az ügyfélszolgálatuknak, hogy valóban tudják-e garantálni a termék gluténmentességét. Alig pár perc múlva jött a korrekt, gyors válasz a termék laboratóriumi vizsgálatát igazoló tanúsítvánnyal. A termék garantáltan gluténmentes.

“Természetesen az Ön által említett termék gluténmentes körülmények között, az előírásoknak megfelelően kerül gyártásra”-olvasható a tájékoztató levélben. 

A vizsgálati papíron szereplő, egyébként bérgyártást is vállaló cégnél, ahol Norbi terméke is készül – honlapjuk szerint – egyébként hagyományos gluténos péksüteményeket, kenyereket is gyártanak, és külön felsorolják speciális gluténmentes termékeiket is.

Számomra érthetetlen, hogy miért nem lehet ezt az információt a közösségi felületen is közzétenni.

Szintén nagy vihart kavart a termék csomagolása, ami néhány napja még így nézett ki:

 

 

Jól látható a kenyérre hajoló búzakalász a csomag mellett. Sokak szerint nonszensz egy gluténmentes terméket búzakalásszal együtt ábrázolni. Több helyütt ahhoz hasonlítják ezt a baklövést, mintha egy tejmentes terméket egy bocival illusztráltak volna. Azt gondolom, tényleg nem szerencsés ez a párosítás, hiszen azt az érzetet keltheti a vásárlókban, hogy nem tiszta a termék.

Norbi nem reagált a felmerülő kérdésekre, egy nappal később azonban már ez a kép fogadta a Facebook oldalára látogatókat:

Hoppá! Úgy tűnik, Norbi megfogadta a vásárlók tanácsát, és új dizjánnal állt elő a gluténmentes lisztkeverék. Sajnos – érthetetlen módon – az eredeti posztot egy az egyben törölték.

Bízom benne, hogy a vásárlók a gluténmentességgel kapcsolatban is korrekt tájékoztatást kapnak hamarosan. Hiszen Norbinál is érvényes kell, hogy legyen az ősrégi alapvetés: “Mindig a vevő az első”.

Facebook Comments