Zseniális! Így spórolj az öblítőszerrel!

Zseniális! Így spórolj az öblítőszerrel!

Zseniális! Így spórolj az öblítőszerrel!

Sokat költesz öblítőszerre? Nem vagy elégedett az illattal? Kíváncsi vagy, hogyan lehetne spórolni az öblítőszer vásárlással úgy, hogy közben tartósabb illatot varázsolj a ruháidnak?

Íme egy zseniális trükk, ami költséghatékonyabbá teszi a mosásokat, és maradandóbb illattal tölti fel a ruhatáradat.

Az ötletet a Project: Rainy Day oldalon találtam. A szerző tapasztalata szerint egy kb. 40 mosásra elegendő adagnyi öblítőszerrel, ezzel a módszerrel nagyjából fél évig lehet mosni (napi két mosással számolva).

öblito

Készíts öblítőszer-pamacsokat!

Keress egy jól záródó, csavaros fedelű műanyag edényt, majd vásárolj egyszerű fürdőszobai szivacsokat, és vágd négyfelé valamennyit.  Ügyelj arra, hogy annyi szivacsot vegyél, hogy a feldarabolást követően teljesen meg tudd tölteni az edényedet velük!

1244084_f8b501e5e2_z

Miután szépen belepakoltad a szivacsdarabokat az edénybe, öntsd fel kedvenc öblítőszereddel! (Ugye már te is olyan öko öblítőszert használsz, ami sem a családod egészségére, sem környezetedre nem káros?). Ügyelj arra, hogy teljesen tele legyen az edény öblítőszerrel!

Csavard rá az edény tetejét, és címkézd fel gondosan, hogy mikor raktad bele az öblítőszert, és hogy milyen illat lapul benne. A dátumozás azért is fontos, hogy lásd, milyen sokáig elég lesz az öblítőszered!

sponges in

Így használd!

  1. Tedd be a mosnivaló ruhát!
  2. Végy ki egy darab szivacsot (ami már megszívta magát az öblítővel), csavard ki belőle a felesleget (a tárolóedényedbe), és tedd a szivacsot a mosógépbe, a ruhák közé!
  3. Indítsd el a mosást!
  4. Ha szárítógépet is használsz, oda is berakhatod a szivacsot!
  5. Mikor kész a mosás (és a szárítás), tedd vissza a szivacsot az öblítőszeres edényedbe, hogy újra megszívhassa magát!

Tudtad, hogy a hagyományos öblítőszerek komoly veszélyt jelenthetnek egészségedre?

Ugyanis  olyan felületaktív anyagokat tartalmaznak, amelyek lerakódnak a textíliára. Ettől érzed puhának a ruhát, és ez okozhat súlyos bőrirritációt is.

Emellett olyan fixálószerekkel vannak teli, amelyektől napokig illatosnak érzed a ruhákat, számodra viszont súlyos légúti problémák forrásai lehetnek.

Tudtad, hogy ezek a kémiai anyagok  öblítőszer- allergiát okozhatnak?

Melyek az öblítőszer-allergia jellegzetes tünetei?

  • orrfolyás
  • szemviszketés
  • ekcéma
  • bőrviszketés
  • tüsszögés
  • asztmatikus, légúti tünetek

Érzékeny bőrűek, ekcémára hajlamos gyermekek, allergiával küszködők esetében érdemes környezetbarát, gyorsan lebomló öblítőszereket választani, amelyeket biztonságosan használhatsz háztartásodban.

Segítség! Allergiás vagyok az öblítőszeremre!

Facebook Comments