Ez a különleges gif segít leküzdeni a stresszt

Ez a különleges gif segít leküzdeni a stresszt

Ez a különleges gif segít leküzdeni a stresszt

A légzés az életben maradásunk fontos tényezője: beszívod és kifújod a levegőt újra és újra. Nem gondolkodsz rajta, csak teszed a dolgod automatikusan, percenként 12-20 alkalommal ismételve el ezt a rituálét. De a légzés arra is kiváló eszköz, hogy a felgyülemlett feszültséget, a testet-lelket szétfeszítő stresszt feloldja.

Persze jó lenne, ha mindig jutna idő magunkra, és  a napi meditáció, önmagunkra figyelés természetes része lenne a napirendünknek. Erre azonban vajmi kevés esélye van többségünknek.

Internetes meditáció

Az internet világa azonban itt is segítségedre lesz (ugye nem lepődtél meg?): ezzel a gif-fel és a hozzákapcsolódó légzéstechnikával például villámgyorsan képes leszel leküzdeni a stressz okozta feszültséget.

A gif mintha hipnotizálna: egy pontból indul ki, amiből aztán egy egyenes lesz. Ez átalakul háromszöggé, négyzetté majd újabb és újabb formákká teljesedik ki, aztán ponttá omlik össze, de épp csak egy pillanatra, hiszen újra pulzálni kezd.

S hogy mire jó ez a különös gif?

Ha megfigyeled, épp 5 másodpercig tart a növekedése, és újabb 5 másodpercig a ponttá zsugorodása, így segítségével a kontrollált, mély lélegzetet alkalmazhatod: 5 másodpercnyi belégzést 5 másodpercnyi kilégzés követ.

Stresszhelyzetben  hajlamosak vagyunk a rövid, felszínes légzésre, ami csak tovább rontja a helyzetet. Ezzel szemben a mély lélegzetvétel, amelyre ez a kép is ösztönöz, hosszabb ki-és belélegzést eredményez, mely által több oxigénhez jut az agyad és a tested. Ez pedig segít megnyugodni, lehiggadni.

Nézd csak:

 

(forrás:http://livingshitpost.tumblr.com/post/123524804649/just-in-case-anyone-needs-it)

És mi az, amit még segítségül hívhatsz egy-egy feszültebb időszakban?

  • Készíts bátran egy kellemes citromfű teát. A citromfű nem véletlenül lett az év gyógynövénye 2014-ben. Ha rossz a közérzeted, nem bírsz nyugodtan aludni, feszültnek érzed magad, akkor érdemes kipróbálnod. 
  • Keresd elő a levendula illóolajat a házi patikádból. 

Ez az illóolaj ugyanis elősegíti a nyugalmi állapot helyre állását és a szorongásos élethelyzetekben jellemző szapora légzést. A levendula harmonizálja a testedet és lelkedet is.

Ha gyors segítségre vágysz, akkor érdemes kipróbálnod a száraz inhalációt: ehhez tégy 1 csepp illóolajat a papír zsebkendőre, majd az orrodtól 2-3 cm-ről lélegezd be az illatot néhányszor.

Este pedig végy egy jó kis sós-levendulás fürdőt! A kúrát 7-14 napig érdemes folytatnod!

Facebook Comments