Ezt a kúpot nem fogja felírni a nőgyógyászod

Ezt a kúpot nem fogja felírni a nőgyógyászod

Ezt a kúpot nem fogja felírni a nőgyógyászod

Menstruációt megelőző tünetegyüttes. Sokaknál akár a mindennapi életvitelt is akadályozhatja a PMS. Egy idén, január végén piacra dobott amerikai termék most azonban érdekes megoldást kínál erre a kínzó tünetegyüttesre. Első hallásra őrültségnek tűnik, de a gyártó azt állítja: a marihuana lesz az új PMS elleni gyógyír a hölgyek számára.

Régmúlt idők?

A kannabisz kultúrtörténete egészen a 9. századig nyúlik vissza: kínai és arab források megemlítik, hogy a kannabiszt menstruációs görcsök enyhítésére alkalmazták a hölgyek. Ettől is figyelemreméltóbb történelmi adalék, hogy Viktória királynőnek kötelezően  írta elő a kannabiszt udvar orvosa, Sir John Russell Reynolds, hogy ezzel mérsékelje kínzó menstruációs görcseit. 

kannabisz kúp
Görcsben

Kannabisz-kúp

A most piacra dobott amerikai termék nem más mint egy vaginális kúp. Összetételét tekintve 60mg THC-t és 10mg CBD-t (a kannabiszban található két fő kannabinoid vegyület) valamint kakaóvajat tartalmaz, hogy ott fejthesse ki hatását, ahol a legnagyobb szükség van rá. A termék gyártásához szükséges kannabiszt Észak-Kaliforniában termelik teljesen vegyszermentes gazdaságokban, hogy biztonságosan lehessen használni.

Vaginal-Cannabis-Suppositories-The-Next-Big-Thing-In-Menstrual-Cramp-Relief
Kannabisz kúp

A termék gyártója szerint a kúp kihasználja a kannbisz izomlazító és fájdalomcsillapító hatását, anélkül, hogy pszichotropikus hatást váltana ki a hölgyeknél.

 A felhasználók egyébként arról számoltak be, hogy a kúp hatására jelentősen csökkent a menstruációjukkal járó fájdalom és számtalan egyéb kellemetlen tünet.

A gyártó szerint a kúp felhelyezését követően 30 perccel már érezhetően csökken a görcs és a fájdalom.

A kúpokat hűvös helyen kell tárolni, és a nap bármely szakaszában felhelyezhetőek, nem kell tehát attól tartani, hogy bármilyen pszichikai hatással lesz használójára. A kúpot tamponnal együtt is lehet alkalmazni, de mindenképpen javasolják az orvosi konzultációt a használatot megelőzően.

A termék egyelőre Coloradóban és Kaliforniában érhető el, hiszen ezekben az államokban legális az orvosi marihuana használata.

Mi más?

De ne csüggedjetek, vannak azért más módszerek is a menstruációs problémák mérsékléséhez: sokat segíthet a magnéziumban gazdag étrend fogyasztása, illetve érdemes kipróbálni a kínai angyalgyökeret is, amely számos egyéb női gondot orvosolhat.

Hamarosan erről is írok egy posztot.

Facebook Comments