Nő vagyok, és leszarom, hogy lógnak a melleim

Nő vagyok, és leszarom, hogy lógnak a melleim

Nő vagyok, és leszarom, hogy lógnak a melleim

Celeste Barbert, az ausztráliai standup komikus hölgyet már nemigen kell bemutatni azoknak, akik gyakran kalandoznak az Instagramon. Celestét 3,8 millió ember követi.

De miért is imádnivaló ez a csaj?

Celeste semmi mást nem tesz, mint megragad egy pillanatot (akarom mondani egy jól ismert celeb insta fotóját) és elkészíti annak másolatát saját interpretációjában. Fitt testek, egészséges ételek, tökéletesre photoshopolt nyaralások, megkomponált tekintetek...a celebek képei azt sugallják, hogy a világ harmonikus, színes, mindenféle hibától mentes, és ha benyúlsz a hűtődbe, garantáltan ott lapul fél kiló eper és egy méregdrága pezsgő. Celeste aztán mindezt egy kattintással karikatúrává alakítja.

https://www.instagram.com/p/BcGY6ftBWYG/?hl=hu&taken-by=celestebarber

Amikor Celeste  valódi öniróniával a való életbe helyezi mindazt, amit a művi sztárok elénk raknak ezeken a képeken, akkor először meghökkenünk, aztán magunkra ismerünk, és megkönnyebbülten röhögünk. Celeste ugyanis ugyanolyan hétköznapi nő, anya és feleség mint te vagy én, és  ugyanúgy felidegesítik a szürreális Insta-képek, mint téged vagy engem.

https://www.instagram.com/p/Bexg3nSh9Yx/?hl=hu&taken-by=celestebarber

Celeste is tisztában van azzal, hogy aki igazán trendi és Insta-kompatibilis akar maradni, az reggel nem a kávéfőzőt kapcsolja be először, hanem a turmixgépet, hogy könnyedén összedobjon egy smoothie-t. Igaz, előtte nem árt jó mélyen belenyúlni a pénztárcánkba:

https://www.instagram.com/p/BciXG9mhUHa/?hl=hu&taken-by=celestebarber

Hogy főznek a celebek? Itt épp valamilyen szuperegészséges kaja készül, szuperszexi szerelésben, miközben valószínűleg valamilyen forrásvizet kortyol Chrissy Teigen. Celeste egy – ki tudja mikor – kibontott boral vigasztalódik az instant krumplipüré felett:

https://www.instagram.com/p/BdBMoV3hU_T/?hl=hu&taken-by=celestebarber

Celeste is felfigyelt arra, hogy ma már egy valamirevaló sztár minimum hetente megvillant egy jógás képet magáról. Naomi Campbell egy lélegzetelállító videóban mutatja meg, hogy is kell jógázni 46 évesen. Celeste is tesz rá egy kísérletet:

https://www.instagram.com/p/BV5YqioFYSI/?hl=hu&taken-by=celestebarber

Alexis René Glabach amerikai modell, internetes híresség tökéletes cickókkal fogyasztja – vélhetően – szigorú paleo alapanyagokból készült amerikai palacsintáit. Mindeközben Celeste:

https://www.instagram.com/p/BUtUjMwFdpl/?hl=hu&taken-by=celestebarber

Van olyan Insta-celeb, aki nem járt még edőteremben? Így néz ki Adriana Lima Victoria’s Secret-angyal az edzőtermi edzés után, és így nézünk ki mi:

https://www.instagram.com/p/BShOUpWlZ–/?hl=hu&taken-by=celestebarber

Így ébred Kim Kardashian reggel, és így Celeste:

https://www.instagram.com/p/BiHthwMBE1j/?hl=hu&taken-by=celestebarber

Végül egy személyes vallomás: a férjem nagy rajongója Celestének. Amikor megkérdeztem, miért kedveli annyira, ezt válaszolta:

“Azért, mert a nők egy része, miközben a celebek mű Insta-képeit szemezgeti, úgy érzi, hogy az ő élete egy rakás szar, miközben nem lát bele a kép mögötti világba. Nem tudja, miért KELL ezt a folyamatos  hazugságot, tökéletesre csiszolt álvilágot felfényképezni az Insta hírfolyamunkra.

Azért bírom ezt a nőt, mert meg meri mutatni, hogy milyenek az igazi nők: esendőek, tökéletlenek és szeretnivalóak”.

Facebook Comments