Kérem, ez a macska gusztustalanul kövér!

Kérem, ez a macska gusztustalanul kövér!

Kérem, ez a macska gusztustalanul kövér!

Irdatlan mennyiségben ömlenek ránk a macskás és kutyás képek, videók, színes-szagos tartalmak az online világból. A lányom például konkrétan rágyógyult az elmúlt  hónapokban a macskás You Tube-videókra: szerintem nincs olyan macskás csatorna amit ne követne. Így mindig tudom, mikor van az épp hivatalosank kikiáltott Macskanap, és az “Öleld meg a cicádat Nemzetközi Nap” vagy a “Bújj a cicádhoz Egyetemes Világhét”

https://ezegychopper.cafeblog.hu/2016/08/22/steiner-kristof-kutyaja-nem-ehet-hust/

A macskás- kutyás videók és Insta-képek virtuális világa szép lassan be is költözött a nagyon is valóságos macskánk és pulink mellé. A lányom pedig – aki a legnagyobb lelki nyugalomban viseli el a méteres ruhahalmokat és könyvhegyeket a szobájában – kifinomult receptorokkal vesz észre  bármit, ami az állatokkal kapcsolatos.

Nemrégiben hívte fel a figyelmemet példul arra, hogy egy áruházlánc legutóbbi akciós ajánlata milyen különös módon reklámozza a kutya-és macskakajákat.

Nektek is feltűnt? Ehhez a reklámhoz két meglehetősen elhízott állatot sikerült találni az akciós termékek mellé. 

Stop! Azon tűnödöm azóta is, hogy vajon miért kell két túlsúlyos, és vélhetően számtalan betegséggel küszködő állattal reklámozni ezeket a termékeket? Miért jó, hogy beteg állatokat tesznek be egy reklámba? 

A túlsúlyos cica és kutyus ugyanis egyáltalán nem cuki, és valószínűleg a több havi akciós táp árának sokszorosát kell állatorvosra és gyógyszerre költenie a gazdinak.

A dagi cica és kutya persze sugallhatja azt, hogy ezek a termékek a gazdi szeretetének látványos  manifesztációi, hiszen a nagy, kövér házi kedvenceink annyira édesek és simogatnivalók. A gondoskodásunkat pedig mi mással fejezhetnénk ki, mint hogy jól megtömjük őket ezekkel a kajákkal.

https://ezegychopper.cafeblog.hu/2016/09/12/en-mar-elso-osztalyosan-fogyokuraztam-melcsi-tortenete/

De ez szemenszedett hazugság. Az egészség, a megfelelő táplálkozás ugyanúgy jár házi kedvenceinknek is, mint nekünk, a gazdáiknak.

Apropó: Hány kg-os egy átlag felnőtt cica? Az ugyanennél az áruházláncnál megvásárolható macskatápon ugyanis az ajánlott mennyiség például 10 kg-os macskának is meg van adva. 

De fordítsuk ezt le a mi világunkra!

Vajon miért sértődik meg az ismerős anyuka, amikor a védőnő jelzi, hogy az 50 kg-os, amúgy egy normál óvodás magasságával rendelkező kislánya súlyosan elhízott? Természeteen megértem, hogy nehéz elfogadni, hogy egy 5 éves gyerek vérnyomás problémái talán összefügghetnek a rajta lévő plusz súllyal.

Anyuka persze makacsul bizonygatja, hogy ő akkor is cukinak látja. Számára a kis hurkák, a teltebb pofi és az aprócska csülkök ugyanolyan édesek, mint a reggelire kikönyörgött csokis croissant és a mellé letolt lekváros bukta, amit olyan jóízűen eszik meg a kis lurkó.

-Hát, nem tudok neki ellenállni! Hiszen mindig éhes, és csak ezeket kívánja! -panaszkodik a kislány nagymamája nekem, miközben egy hatalmas zacskónyi mini fánkot nyom unokája kezébe.

Ébresztő, nagyi! A kövérség, az elhízás nem követendő minta, és nem az az irány, amit reklámozni kell. Legyen szó akár rólunk, akár házi kedvenceinkről.

Oké?

via GIPHY

Hátha ez is érdekel:

https://ezegychopper.cafeblog.hu/2018/10/29/9-meglepo-dolog-amit-nem-tudtal-a-beres-csepp-atyjarol/

Facebook Comments