Aranyom, te itt nem kívánt vendég vagy!

Aranyom, te itt nem kívánt vendég vagy!

Aranyom, te itt nem kívánt vendég vagy!

Gordon Ramsay vegán lesz?

Egy vegán pizza képével illusztrált Twitter-bejegyzés mintha erre engedne következtetni. Persze, akik ismerik a pasast, sejthetik, hogy vagy egy odabökés ez a vegánoknak vagy egy újabb ügyes marketing húzás a részéről. Esetleg a kettő összecsomagolva. Nem titok ugyanis, hogy Ramsay nemsokára megnyitja a Gordon Ramsay Street Pizzát London központjában, ahol csak húsmentes tésztákat lehet fogyasztani.

Allergiás vagyok a vegánokra

Mivel az ismert séf korábban már számtalanszor köszörülte a nyelvét a vegánokon, ezért nehezen hisszük el, hogy hirtelen pálfordulattal kiiktatná a húst az étrendjéből. Egy a Sunnak adott interjújában kijelentette, hogy még fizetni is képes lenne a gyermekeinek, hogy ne legyenek vegánok. Máskor pedig odáig ragadtatta magát, hogy azt állította, akár elektrosokkal is kezelésbe venné lányait, ha azok vegánságra adnák a fejüket; de azt sem bocsájtaná meg nekik, ha vegán férjjelölttel térnének egyszer haza.

Egy 2016-os szintén Twitter-bejegyzése valóságos lavinát indított el. A kérdésre, miszerint mire is allergiás, nemes egyszerűséggel csak ennyit válaszolt: 

Vagyis a vegánokra.

2007-ben a Girl’s Aloud brit lányzenekar egykori tagjának, Cheryl Cole-nak szólt be, az Ördög Konyhája című főzőműsorában. Cheryl ugyanis kiborult azon, hogy nincs húsmentes fogás az étteremben, és elárulta, hogy vegetáriánus.

“Didn’t you get the message? Vegetarians aren’t welcome here”- súgta Ramsay (Vagyis: “Nem kaptad meg az üzenetet? Nem szívesen látjuk itt a vegetáriánusokat”.)

Az ominózus jelenetet itt láthatjátok:

2018  februárjában szintén a Twitteren fejtette ki, hogy ő  a PETA (állatvédő szervezet) elveit követi.  Igaz, a PETA az ő olvasatában annyit tesz, hogy tagja a “People Eating Tasting Animals”-nek, tehát az “Emberek, akik Ízletes Állatokat Esznek” elvközösségének.  

A PETA-val már korábban is összeakasztották a bajuszt. Egy magazinnak (Evening Standard Metro Life) adott interjújában feltették neki azt a kérdést, hogy mikor hazudott utoljára, mire azt találta mondani, hogy akkor, amikor egy vegetáriánus társaságnak articsóka levest szolgált fel. Ami csirke alaplével volt készítve. 

Forrás: Fortepan 1958.

A PETA azonnal követelte, hogy a Michelin szankcionálja Ramsayt ezért a kijelentésért. Ramsay szóvivője pedig nem győzte hangsúlyozni, hogy egy ostoba viccről van csupán szó, hiszen a séf nagyon is komolyan veszi a vegetáriánusokat. A PETA azonban viszontválaszában közölte: nem hiszi egy szavát sem, és egyre nagyobb a gyanú, hogy Ramsay igenis szórakozik vegán vendégeivel.

 

Facebook Comments