Erre a diétára kerestünk rá a legtöbbször a Google-ban

Erre a diétára kerestünk rá a legtöbbször a Google-ban

Erre a diétára kerestünk rá a legtöbbször a Google-ban

Gluténmentes, tejmentes, cukormentes- csak néhány diéta azok közül, amelyekre emberek milliói keresnek rá az interneten nap mint nap. A sokféle diéta, étkezési irányzat közül vajon melyik az, amely a legjobban foglalkoztat bennünket ?

Ha most azt hiszed, hogy a paleo. akkor nagyot tévedsz.

Az elmúlt esztendők igen jelentős változásokat hoztak az emberek életmódjában, étkezési szokásaiban.

A tudatos táplálkozás, tiszta táplálkozás iránti igény már nem egy-egy szűk rétegcsoport jellemzője, hanem egyre szélesebb társadalmi igény. Az organikus, megbízható zöldségek és gyümölcsök beszerzése, a tudatosan megtervezett, egészséges táplálkozás, az újfajta mozgásélmények egyre több ember életében kapnak fontos szerepet.

Legalábbis Angliában- ahogy ezt a következő átfogó vizsgálat is bizonyítja.

 A Hitwise nevű internetes forgalomfigyelő cég szerint– amely több, mint 3 millió brit felhasználó keresési szokásait összesítette –  jelenleg a vegán diéta kifejezés a legnépszerűbb a Google-ban. Egészen elképesztő, de 2014-óta 221%-kal nőtt az érdeklődés a téma iránt. Csak 2016 decembere és 2017 januárja között 28%-kal többen kerestek információt arról, miként lehet kiiktatni az étkezésünkből az állati eredetű termékeket (köztük a mézet is). 

A vegán életmódot persze  számtalan ok miatt választják: ideológiai, vallási és személyes meggyőződés miatt, vagy egyszerűen csak egy egészségesebb alternatívát látnak benne az emberek, mint a hagyományos táplálkozásban. Ugyanakkor fontos tisztában lenni saját egészségügyi állapotunkkal, és a vegán életmóddal járó kihívásokkal is. Olaszországban például igen komoly vita bontakozott ki amiatt, hogy beleszóljanak-e abba, milyen étrendet alakíthatnak ki egy gyermeknek a szülei. Aki nem ad húst gyermekének, az menjen börtönbe? című írásomat ITT találod.

A top 3 diéta a keresési statisztikák szerint tehát a vegán, gluténmentes és tejmentes diéta. Mindezen étrendek folyamatosan növekvő népszerűsége pedig arra enged következtetni, hogy ezek a diéták hosszútávon gyökeret fognak verni étkezési szokásink között.

Érdekesség, hogy az eddig töretlen népszerűségnek örvendő paleo egyébként a Google keresési statisztikában 22%-ot zuhant. 

Szintén elképesztő mértékben növekszik a szuperélelmiszerek iránti kereslet, és az ezekkel kapcsolatos keresési statisztika is igen meggyőző. 2014-óta az avokádóra 104%-kal, a chia magra 68%-kal, a mandulatejre 88%-kal, míg a quinoára 38%-kal több keresés irányult.

Az otthon készíthető, egészséges ételek iránti igényt jelzi, hogy az elmúlt fél évben 30%-kal nőtt a vegán, egészséges és vegetáriánus recept kifejezésekre való rákeresés a You Tube videói között.

Vajon egy új világ van vajon kibontakozóban?

Forrás

Facebook Comments