10 dolog, amit jó lett volna, ha apámék elmondanak, mielőtt elmegyek életem első fesztiváljára

10 dolog, amit jó lett volna, ha apámék elmondanak, mielőtt elmegyek életem első fesztiváljára

10 dolog, amit jó lett volna, ha apámék elmondanak, mielőtt elmegyek életem első fesztiváljára

A mai napon elstartolt a Fishing On Orfű, és ez bizony nekünk már egy új, izgalmas időszámítás kezdetét is jelenti. Tudomásul kell vennünk, hogy mostantól elsősorban a lányunk jár fesztiválokra, mi pedig itthon izgulhatunk miatta.

Persze még mindig jól esik nosztalgiázni azokról az időkről, amikor a Sziget hajnalán, valahol a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején mi is lelkesen kóstolgattuk ezt a nyári élményt a férjemmel (Jó sok kérdőívvel és egy diktafonnal, hiszen szociológus hallgatóként elsősorban kutatni voltunk kint, de azért jutott idő a koncertekre is).

Ahogy elnézegetem az akkori Sziget újságokat, mintha egy egészen más világ kacsintana vissza ránk a múltból. Pedig épp csak két évtized telt el.

Akkoriban még esténként nyomtatták a Sziget újságok következő napi példányait, amelyekből – mobilok és applikációk híján – tájékozódhattunk.

Akkoriban még dög nehéz sátrat hurcoltunk végig a metrón, ami az első éjszaka a fejünkre szakadt, és sokan a bejárat előtt szedték össze a napijegyre valót. Minden gond nélkül.

Természetesen a gyerek sem úszhatta meg, és tegnap este kapott némi egy gyorstalpalót az apjától a legfontosabb tudnivalókról:

1. A kétszemélyes sátor nem négyszemélyes, valójában inkább egyszemélyes.

2. Csak olyan cuccokat vigyél magaddal, amiket nem sajnálsz, ha ellopnak!

3. Az értékeid mindig legyenek nálad! Akkor is, ha csak pisilni ugrasz el.

4. Mindig maradjatok együtt! Viselkedj felelősségteljesen: figyelj a másikra, maradjatok ki a balhékból, és kerüljétek a felesleges konfliktusokat!

5. Ne igyál más poharából és üvegéből! Csak az általad vásárolt és saját kezeddel kinyitott palackot használd!

6. Ne igyál annyit, hogy elveszítsd a kontrollt!

7. Lehet, hogy az esti tóban/folyóban fürdőzés romantikus, de ne tedd! Főleg ne alkoholfogyasztás után…

8. Tabletták, porok, drogok? Ne légy hülye!

9. A polifoam nem egy ciki kiegészítő nyugdíjas jógaórákhoz. Ahhoz is nagyszerű segítség, hogy reggel ne kis hableányként ébredj egy csuromvizes sátorban.

10. Legyen nálad pár méternyi madzag és ruhacsipesz! Ha nem akartok már másnap kifordulni a sátorból egymás szagától, akkor ki lehet rá hajigálni a szellőztetnivaló ruhákat.

Mindenkinek emlékezetes és biztonságos fesztiválozást, a hozzánk hasonló, elsőbálozó szülőknek pedig kivasalt idegrendszert kívánok!

Facebook Comments