Másfél órán át nyomoztunk Szegeden

Másfél órán át nyomoztunk Szegeden

Másfél órán át nyomoztunk Szegeden

Az egész onnan indult, hogy mehetnékem támadt. Miközben lelkesen bújtam a Szeged környéki kirándulóhelyeket, egyszer csak szembejött a Landventure városi kalandjátéka.

Régóta szemezgettem már a szabadulószobás játékokkal, de a Fűrész filmek óta meglehetősen nehezen viselem a bezártságot, a városi nyomozós játékban viszont- miközben sorra fejted a rejtvényeket – végig a szabadban lehetsz. Ez máris egy jó pont a játéknak, ami a leírás alapján ráadásul maximálisan rugalmas. Nem kell időpontot foglalnod rá, sőt játék közben is bármikor félbeszakíthatjátok a nyomozást, és beülhettek ebédelni, hazaugorhattok csekkolni a gyerekeket, hogy nem szedték-e szét a házat, vagy csak lehuppanhattok egy padra a Dóm téren és élvezhetitek a napsütést.

De miről is szól egy városi kalandjáték?

Az örökség nyomában

A Landventure jelenleg Magyarország négy városának (Budapest, Pécs, Szeged és Balatonfüred) ikonikus helyszíneire kalauzol el, ahol egy küldetést kell teljesítenetek. Szegeden jelenleg kétféle feladat közül lehet választani, mi Az örökség-játékot próbáltuk ki a férjemmel.

Az alapsztori szerint Harvey Walker, milliárdos öregkorára Szeged belvárosában találta meg a tökéletes helyet, ahol Brúnóval, hű német juhászával békében letelepedhet és éldegélhet. Ám egy napon Walker úr meghal, méghozzá örökösök nélkül. S hogy kié lesz a hatalmas vagyon? Nos, azé, aki sikerrel teljesíti az általa kitalált próbákat, és a végén kinyitja az örökséget tartalmazó széfet.

Indulás a Dóm térről

Mi kell a Landventure kalandjátékhoz?

Elsősorban egy mobiltelefonra meg némi mobilnetre lesz szükségetek. Miután befizettetek a küldetésre, kaptok egy kódot, amit be kell írnotok a megadott webfelületre. A játékhoz egyébként nem szükséges applikáció letöltése, a böngészőben fut. Ezután már indulhat is a móka. Mivel a játékot természetesen többen is játszhatjátok, ezért a kódot praktikusan megoszthatjátok a többiekkel is, így egyszerre többen törhetitek a fejeteket a furfangos feladatokon.

A felület nagyon könnyen kezelhető, tényleg faék egyszerűségű, és minden fontos infóhoz pár kattintással hozzá lehet jutni. Ha elakadnátok, akkor három segítséget is kérhettek, egy jegyzetfüzetben pedig folyamatosan elérhetőek a megfejtéshez később is szükséges információk. Emellett egy térkép is segít beazonosítani, hová is kell mennetek – ez különösen akkor jöhet jól, ha turistaként vagytok Szegeden.

Bár a térkép kissé akadozik még, mert mindenáron Budapestre akart vinni bennünket, és elég nehezen találtunk vissza Szegedre, de ezt leszámítva nagyon hasznosnak bizonyult. Főleg a Dóm téren, ahol nagyon nem mindegy, hol keresgéled a megoldást.

A helyszínek

A játék végig a belvárosban zajlik: a Dóm tér, Dugonics tér, Kárász utca és a Reök-palota környékén kell nyomoznotok. Nem szpojlerezek, de az egyik kedvenc feladathelyszínem egy telefonfülke volt.

Valaki keres

Nem kell sokat sétálni, nagyjából 1500 méternyi talpalás vár rátok, így kisebb gyerekekkel is simán teljesíthető a kihívás. Nekünk alig másfél órába telt eljutni a megfejtésig.

A feladatok

Miközben a feladatokon gondolkodtok, rá fogtok jönni, hogy mennyi érdekes részlet mellett sétáltok el nap mint nap. A Landventure előnye, hogy közelebb visz olyan nevezetességekhez, amelyeket valójában soha nem néztél meg közelről. Játék közben sokszor az lesz az érzésed, mintha egy nagyon profi idegenvezető vinne körbe, aki titkos részleteket oszt meg veled Szegedről. Annyit elárulhatok, lesz jó pár meglepetés!

Tényleg változatosak, színesek és elgondolkodtatóak a feladatok, és ami nagyon tetszett, hogy helytől független feladatokat is kaptunk, így simán le lehetett ülni, vagy be lehetett ugrani egy kávéra. Mi például a széfet már egy döner kebab mellett nyitottuk ki.

Alapvetően nem okozott gondot a feladatok megoldása, talán két helyszínen akadtunk meg egy kissé, ahol némileg több instrukció jól jött volna, de összességében egy gördülékeny kalandjátékban volt részünk.

Egy hétvégi családi mókához, osztálykiránduláshoz, csapatépítőnek is szuper választás a Landventure játéka, amit biztosan ki fogunk próbálni más helyszíneken is.

Szerintem ez is érdekelni fog

Facebook Comments