Kipróbáltuk az otthoni Covid-tesztet! Így használd!

Kipróbáltuk az otthoni Covid-tesztet! Így használd!

Kipróbáltuk az otthoni Covid-tesztet! Így használd!

Csak nemrégiben került a patikákba és gyógyászati segédeszköz szaküzletekbe a svájci Biosynex Covid 19 gyorstesztje, aminek a segítségével megnézheted, hogy bármikor kapcsolatba kerültél-e már a vírussal!

Ahogy a teszt igen részletes leírásában is olvashatod, ez az eszköz NEM PCR-jellegű teszt, hanem az immunrendszered reakcióját mutatja ki a Covid-19 ellen, vagyis egy ellenanyag tesztről van szó.

Ez a teszt arra NEM alkalmas, hogy megnézd, jelenleg fertőző vagy-e!

A pozitív eredmény azt mutatja, hogy a szervezeted kapcsolatba került a Covid-19 vírussal, és hogy immunrendszered IgM és/vagy IgG antitestek termelésével reagált! Természetesen a teszt nem 100 százalékos pontosságú, érdemes alaposan áttanulmányoznod a dobozban található használati útmutatót!

Mivel a párom az egészségügyben dolgozik, és a közvetlen környezetemben is sokan átestek a betegségen, így kíváncsi voltam, mi újság vajon velem.

Megrendeltem a tesztet online, ami 2 nap alatt itt volt, és ma meg is csináltam. (Az ára 6500 Ft volt)

Amikor kibontod a dobozt, a következőket találod benne:

A dobozban található részletes képes használati utasítás pontról pontra végigvezet a tesztelés folyamatán. Ahogy láthatod a következő otthoni felvételeinken, cseppet sem bonyolult a dolog. Mindössze egy csepp ujjbegyvérre lesz szükséged.
Mutatom a legfontosabb lépéseket:

  1. Fertőtlenítsd az ujjbegyed az alkoholos törlőkendővel, majd töröld szárazra a steril lapkával!

2. Támaszd az ujjszúró lándzsát a fertőtlenített ujjadra, és nyomd hozzá szorosan az ujjbegyed a szúrás kiváltásához!

3. Kicsit nyomd össze a szúrás helyét, hogy elegendő vércsepp képződjön, majd tedd oda a pipettát! (Nem kell a pipettalabdát megnyomni! Magától fel fogja szívni.) A fekete jelzésig kell megtöltened!

4. Ürítsd ki a pipettát a “Sang/Blood” feliratú mélyedésbe (egy piros vércsepp ikon is jelzi). Ehhez meg kell nyomnod a pipettalabdát!

5. Cseppents 2 cseppet a Reagens üvegből a kazetta “Diluant/Diluent” feliratú kerek mélyedésébe! (2 csepp szimbólum is jelzi)

Nézz rá az órádra, mert most 10 perces várakozás következik! Ezt követően tudod csak az eredményt értékelni!

6. Ha letelt a 10 perc, helyezd a tesztkazettát a használati utasítás kijelölt ábrájára, és azonnal láthatod az eredményedhez tartozó magyarázatot!

Jó egészséget kívánok! 🙂

Szerintem ez is érdekelni fog

Ha nem szeretnél lemaradni következő posztomról, 
csatlakozz Facebook oldalamhoz te is!