Nyisd ki gondosan elzárt álmaidat!

Nyisd ki gondosan elzárt álmaidat!

Nyisd ki gondosan elzárt álmaidat!

Vajon milyen vágyakat dédelgetünk magunkban, amelyeket olyan jó lenne megvalósítani, de…? De valami miatt soha nem valósulhattak meg, pedig sokszor gondolunk rájuk, ízlelgetjük őket. Eljátsszunk a gondolattal, hogy milyen lenne egyszer szenvedélyesen megmártózni ebben a régi álomban, aztán elhessegetjük.

Badarság! Van értelme egyáltalán ennyi idősen belefogni ilyesmibe? Nem túl gyermeteg ennyi idősen, felnőtt fejjel egyszer csak hegyet mászni,  ejtőernyőzni vagy színjátszó társulathoz csapódni? Nem röhögnek ki titokban, ha hatvanévesen állok neki önmegvalósítani? “A vén bolond”- suttogják majd kárörvendve a hátam mögött.

Néhány napja feltettem egy spontán kérdést néhány ismerősömnek és blogolvasómnak.

Mit tanulnál szívesen, ami kimaradt az életedből?

Legnagyobb meglepetésemre közel negyvenen – többnyire nők – válaszoltak a kérdésemre, és kiderült, hogy nagyjából egy tucatnyi titkos vágy rejtőzik bennünk. Kollektív tudatalatti gerjedelmek? Nevezzük őket bátran így!

Nézzük mi volt a három elsöprő titkos vágy:

  1. Szeretnék valamilyen hangszeren játszani!

Toronymagasan győzött a rangsorban a hangszertanulás. Többségünk zongorán, gitáron és hegedűn szeretne nagyon megtanulni játszani, de volt, akinek a harmónikán és a dobon való játék szerepel a bakancslistáján már régóta.

Én meg azon gondolkodtam, vajon gyerekként miért nem rajongtunk feltétel nélkül, amikor a szüleink a zene irányába szerettek volna bennünket terelni? És vajon szülőként mennyire kell erőltetnem a hangszertanulást? 

A negyven emberből tizenötnek fájó hiány az életében, hogy nem tanult hangszeren játszani. Elgondolkodtató szám.

Kép: pikwizard

2. Jó lenne nyelvet (nyelveket) tanulni!

Elsősorban az angol, olasz és spanyol nyelv után vágyakozunk. De a válaszok alapján úgy tűnik, akár több nyelvet is szívesen megismernénk.

kép: pikwizard

3. Szeretnék vezetni!

Nem meglepő módon, itt csak a nők jelezték, hogy nagyon szeretnének vezetni, és nemcsak a jogsiszerzésről van szó. Sokan az autó mellett motort és kamiont is szívesen vezetnének, ha lenne rá lehetőségük.

Mi mindet szeretnénk még megvalósítani?

  • könnyedén rajzolni és festeni
  • megtanulni profin fotózni
  • kötni/szabni-varrni és korongozni
  • kalligráfiát és grafológiát tanulni

Mi volt két legextrémebb vágy?

Ketten is jelezték, hogy szívesen megtanulnák a burkolást és az autófényezést. Mindkét esetben nőkről van szó.

És te? Mi az, amit szívesen megtanulnál, de eddig valahogy nem került rá sor?

Facebook Comments