Ismerd meg az Y-generáció Benke Laci bácsiját!

Ismerd meg az Y-generáció Benke Laci bácsiját!

Ismerd meg az Y-generáció Benke Laci bácsiját!

Szerintem bátran kijelenthetjük, hogy a Paprika Tv-nek komoly ellenfele akadt  az online térben, és végre az Y-generáció is felfedezte a maga Benke Laci bácsiját Elek Zoltán (Videó Infó 1 Csatorna) személyében. Immár legendássá vált beköszönését százezer feliratkozó várja nap mint nap a You Tube-on, gasztrovideói pedig elképzelhetetlen népszerűségnek örvendenek.

S hogy mi Zoli bácsi elképesztő sikerének a titka?

Egy baromi egyszerű recept: önmagát adja, és boldogsággal tölti el, hogy másokat szórakoztathat. Mindezt elképesztő közvetlenséggel, bénázásokkal és nem túl bonyolult ételekkel. 

Itt nincsenek kiradírozott, kellemetlen részletek, tökéletesre vágott anyagok. Zoli bácsi videóinak elválaszthatatlan alapzöreje a meditatív szuszogás, ami -ahogy Dancsó Péter fogalmazott – kifejezetten megnyugtató. Az ő videóinak kedves báját az olyan apró részletek adják meg, mint a dokumentarista főzésbe be-belopózó székrecsegés, vagy a számítógép asztalon egymás társaságát élvező indukciós főzőlap és az egér. Ami mémmé válva ugrott fejest az online térbe:

És Zoli bácsi a világ legtermészetesebb módján készít el olyan mindennapi étkeket, mint például egy mezei szendvics, ami a gasztronómiai fellegvárába kívánkozik a Zoli bácsi  keze által. 

https://www.youtube.com/watch?v=nwHeCJIFTxc&t=2s

“Tiszteletem Mester, Egyre jobb a tartalom, szükség van az ilyen, csupaszított, megjátszás nélküli, átlagos hétköznapi emberek videóira korunk minden sarkán hányó influenszerei között. Izgatottan várom a következő videót!!”-írja egy hozzászóló.

És Zoli bácsi valóban nem játssza meg magát. Nem fondorlatoskodik azzal, hogy mindig minden tökéletes a kis konyhájában. Nincsenek beállított, tökéletesre igazított tányérok, pontosan megszámolt banánkarikák, patyolatrend és tisztaság, ahogy azt más videókban megszokhattuk. És Zoli bácsi nem törődik a legújabb bio-paleo vagy gluténmentes trendekkel. Nála boldog harmóniában egyesül az eperjoghurt, az őszibarack és a Mirinda üdítőital. És az sem gond, hogy kissé maszatos lesz a végeredmény. 

https://www.youtube.com/watch?v=KLLIAq3EC70

“Az emberek lenézik, pedig szerintem ezekben a videókban az a jó, hogy nincs tele a mai számunkra megszokott klisékkel”-lelkendezik a legifjabb nézőközönség. Zoli bácsinak pedig valóban nem derogál élő adásban bemutatni azt, hogy készül a sült krumpli…

https://www.youtube.com/watch?v=3JGJrltANms

…és tömlős sajttal töltött rántott párizsija -állítom, hogy az egyik legnépszerűbb kaja jelenleg a kollégista populációban. 

https://youtu.be/HFxg7_b2WJo?t=73

Zoli bácsi videója után nyert valódi értelmet a “Főzök egy jó rakott krumplit” -mondás, amikor is Zoli bácsi lábosban tette fel a főzőlapra a tömlős sajttal megbolondított rakott krumplit. És a nagyközönség imádja! 

https://www.youtube.com/watch?v=aHEDvBcLPMY&t=81s

Zoli bácsi sérthetetlen, és a fiatalok a legnagyobb tisztelettel reagálnak valamennyi videója alá a komment szekcióban. Ő pedig figyeli a reakciókat, fejleszt, megfogadja a tanácsokat és egyre klasszabb videókat gyárt a nézőinek! Mindezt nem titkolt izgalommal, némi beszédhibával, kedves ügyetlenkedésekkel.

Hajrá, Zoli bácsi! Te vagy az élő példa rá, hogy a fiatalok szeretik a sallangmentes, őszinte és emberi kontenteket!

Laci, a kamionos gasztrovideós

Facebook Comments