Szexbalesetek, amikor “bent marad ez-az”

Szexbalesetek, amikor “bent marad ez-az”

Szexbalesetek, amikor “bent marad ez-az”

Szexuális balesetek-ez az, ami mindenkivel előfordulhat ugyebár, de velünk biztosan nem!- gondoljuk magunkban.

De mit tegyünk, ha mégis vészhelyzet áll elő?

Milyen gyakran fordulnak az SBO-hoz a szexuális balesetek miatt?-tettük fel nemrégiben a kérdést Baji Ancsa, sürgősségi triage szakembernek hétfői Reggeli Feles című műsorunkban

-Természetesen ilyen jellegű problémákkal is találkoznak a sürgősségi betegellátásban dolgozók- árulta el nekünk és a nézőknek Ancsa. Van, amikor bent marad ez-az -folytatta  sejtelmesen a sürgősségi triage szakember.

És hogy miként reagál erre a szakember gárda?

Bár néha fel-felszalad az ember szemöldöke egy-egy eset kapcsán, azért több évnyi SBO-s munka után nagyon nem tudnak meglepődni az ott dolgozók- nyugtatott meg mindenkit Ancsa.

 A hímvesszö törése (fractura penis) egyébként az egyik legpokolibb fájdalommal járó szexbaleset, amely azonnal urológus szakember segítségét igényli- jegyezte meg Ancsa. Ő maga  három ilyen esettel találkozott munkája során: “Mindannyiszor kaptam egy “sztrókot” ijedtemben”- tette hozzá. Ezeket az eseteket előre kell venni, és mihamarabbi ellátást kell számukra biztosítani

via GIPHY

A szexuális baleseteket egyébként mindenki véletlen balesetként aposztrofálja, és fontos, hogy a szakemberek empatikusan foglalkozzanak ezekkel a páciensekkel. Vagyis nincs helye a kritizálásnak, bírálatnak semmilyen formában, mint ahogy kinevetni sem szabad a kellemetlen helyzetbe került pácienst. 

Ilyenkor jellemzően megbeszélik velük, hogy mi lesz a következő lépés, és megkeresik a megfelelő szakembert számukra.

Facebook Comments