5 furcsaság, amitől tátva marad a szád Japánban

5 furcsaság, amitől tátva marad a szád Japánban

5 furcsaság, amitől tátva marad a szád Japánban

Nem vagyok nagy You Tube- őrült, de Kaorin és Kira Japán-vlogja az, aminek minden epizódját izgalommal várom. A csajok Japánban tanulnak illetve dolgoznak, és nagyon színesen, kreatívan vezetnek be bennünket a japánok hétköznapjaiba. Néhány érdekességet meg is mutatok nektek ezek közül.

1. Wc és fürdőszoba furcsaságok a japánoknál

Kaorin és Kira room tour videója számtalan érdekességet mutat be, mi azonban nyilván a fűthető és távirányítós wc-ülőkétől dobjuk el először az agyunkat. Őszintén! Ki ne szeretne kora reggel egy meleg ülőkén fészkelődni a hideg, rideg műanyag helyett?

A japánok fürdési szokása is különbözik a miénktől. Ezzel a módszerrel, amit a videóban elmondanak a lányok, a család többi tagja is meg tud fürödni a kádnyi vízben, hiszen mindenki tisztán mártózik meg benne.

2. Szerv adományozás Japánban 

Egy váratlan egészségügyi probléma miatt (Kira szeme ellátásra szorult) a japán egészségügyet is megismerték a csajok, és miközben a kivizsgálásra vártak, sok érdekes információt osztottak meg a nézőkkel.

A japán egészségügyben teljesen természetes, hogy játszósarok várja a gyerekeket, akik a szülőkkel érkeznek az intézményekbe; de nagyokat pisloghatunk azon is, hogy pl. a fogorvosi rendelőbe belépve váltópapucsot kap mindenki, amit használat után azonnal fertőtlenítenek is egy erre kialakított berendezésben.

A japánok nagyon praktikusan gondolkodnak a szervdonációról, amit nem bíznak a véletlenre. A társadalombiztosítási kártyájukon erre vonatkozó információt is megadhatnak magukról az emberek.

3. A japán mosodák

Mivel a csajok kezdetben nem rendelkeztek mosógéppel, így mindig mosodákba vitték a cuccaikat. A japán mosodákban a cipők higiéniájára is gondolnak. Külön mosógép áll rendelkezésre a cipők mosására, majd ilyen szárítógépben lehet befejezni a műveletet. 

4. Szemét, szemét, szemét

Az egyik legmegdöbbentőbb videó az volt számomra, amikor bemutatták a lányok, mi mindent vásároltak különféle boltokban, és hogy ez mennyi csomagolóanyagot jelentett. Nos, úgy tűnik – és ezt később ők is megerősítették – a japánok rengeteg szemetet termelnek. Mindent becsomagolnak, a rágószemeket és apró kis cukorkákat is kis papírokba rejtik egyenként, sőt a zacskós termékeket is zacskókba csomagolják. Minden élelmiszer és a legapróbb cuccok is zacskózva, fóliázva vannak.

5. Te jó, ég! Ez melyik szemét?

Azt a hatalmas szemetet, amit a japánok termelnek, elég rigorózus szelektív gyűjtéssel és szállítással próbálják orvosolni.

A lányoknak külön táblázat segít abban, hogy melyik héten, mit visznek el a hulladékgyűjtők, és abban is, hogy melyik zsákba pontosan mi kerüljön. Nem is olyan egyszerű…

Az mindenesetre megdöbbentő, hogy Japánban minden olyasmit elégetnek, ami nekünk eszünkbe sem jutna (pl. cd-lemezt, cipőt, szivacsot)

Facebook Comments