Norbi, Norbi! Mi van ebben a fánkban?

Norbi, Norbi! Mi van ebben a fánkban?

Norbi, Norbi! Mi van ebben a fánkban?

“Itt a farsang, áll a bál…”- úgy tűnik, Norbi háza tájékán is.

Ki ne szeretne fánkot enni a farsangi szezonban anélkül, hogy a kalória számolgatások körül pörögnének a gondolatai? Norbi tegnap élő adásban jelentette be, hogy üzleteiben innentől fogva kétféle ízben is elérhető lesz a diétázók, fogyókúrázók nagy, nagy kedvence, a farsangi fánk.

A szénhidrát-csökkentett termékek gyártói tisztában vannak vele, hogy a magyar piacon erre a termékre nagy igény van. A kifejezetten fánk készítéshez összeállított speciális ch-csökkentett lisztkeverékekkel nem nagy kunszt fánkot sütni azoknak sem, akik vért izzadnának a diétás fánkkészítéssel. Még egyszerűbb persze, ha nem is kell a sütéssel bajlódni, hanem készen megvásárolhatjuk.

Egy papírzacsiba bedobni mégiscsak kényelmesebb, mint a több liternyi forró olaj felett füstölődni.

Itt a lekvár, hol a lekvár?

Az élő facebook bejelentkezés varázsa, hogy ilyenkor olyan kellemetlen bakik is becsúszhatnak, amelyekre nem mindig vagyunk felkészülve. Norbi azonban nem a típus, aki berezelne egy váratlan eseménytől. Pókerarccal korrigálta a dolgot.

Alig másfél perc telt el ugyanis a beharangozóból, amikor előkerült egy nagy kés, hogy Norbi irányításával feltárulkozhasson ez a varázslatos fánk. Hogy mi is volt pontosan ebben a fánkban, azt azonban örök homály fogja fedni.  Norbi ugyanis hirtelenjében egy másik darab után nyúlt, és villámgyorsan szétkapta kézzel, hogy imígyen csodálhassuk meg a fánkban lévő lekvár mennyiségét. A félbevágott fánk meg eltűnt a süllyesztőben. Volt, nincs.

A szemfüles Update-rajongók ezt észre is vették azonnal, és megindult a találgatás, hogy vajon először egy töltetlen fánkot sikerült-e a dobozban találnia a mesternek.

“Oké, hogy itt a fánk, de hol van a lekvár?” -kérdezte az egyik kommentelő.

“Engem az a típusú érdekelne, amit először szétvágott Norbi! Az a láthatatlan lekváros, abban tuti csak 1/4 adag cukor van! Olyat hol lehet kapni?”-kérdezte rosszmájúan a másik kommentelő.

Norbi nem is késlekedik sokat a válasszal: A tészta felszívja a lekvárt, mert cukor nélkül nem ragacs-állítja.

Egy vásárló rögvest tesztelte is élőben, és lefényképezte közelről a boltban básárolt (és kettétört) Norbi-féle fánkot a kommentszekcióban, és hát…nos, valóban diétás mennyiségű lekvár díszelgett benne. Mutatóban.

Leülhetsz, Norbi! Egyes!

Egyébként ne legyünk igazságtalanok! Ha valakinek nem tetszik a lekvár mennyisége, az készítsen otthon ch-csökkentett fánkot annyi lekvárral, amennyivel csak jól esik! Persze, kényelmes, hogy már ilyen speciális élelmiszert is megvásárolhatunk a boltban, de ne legyenek irreális elvárásaink ezekkel a termékkel szemben.

Norbi, szerintem te meg tiszteld meg a vásárlókat egy korrekt válasszal, ha kérdeznek!

Facebook Comments