Őszinteséget vársz, de nem bírod elviselni

Őszinteséget vársz, de nem bírod elviselni

Őszinteséget vársz, de nem bírod elviselni

Rendre belefutok egy nagyon szimpatikus Facebook-hirdetésbe, amivel lehet, hogy te is találkoztál már. A 39 esztendős, hatgyerekes Sharny Kieser életmód-tanácsadó kifejezetten olyan anyukáknak segít, akik a várandósság után szeretnék gatyába rázni magukat. Insta és Facebook-képein feltűnik rögvest, hogy a hölgy hasa – jé, milyen meglepő – nem esett át photoshop plasztikán, hiszen a terhesség nyomai jól látszódnak rajta. Igen, jól sejtitek, a legnagyobb gyűlölet-cunamit saját nőtársaitól kapja folyamatosan.

https://www.instagram.com/p/BU6BlXal9Ya/

Ennek a hölgynek az a hibája, hogy a férje le merte fényképezni a valóságot, és nem rejtette véka alá, hogy a teste nem olyan, mint a frissen szült celebeké, akiket kismineklve és felplasztikázva tolnak ki a szülőszobáról

De mégis mi a francot akarunk, emberek?

Lépten nyomon azt hangsúlyozzuk, hogy őszinteséget, hitelességet és valóságot szeretnénk látni magunk körül, és hogy elegünk van a kamuprofilokból, mesékből, habcsókos Insta-fiókokból és fotóstúdióba kényszerített Facebook pillanatképekből. Mindenki azon nyavalyog, hogy nem bírja megugrani a lécet, amit az influenszerek, celebek jó magasra rakta, hiszen annak köze nincs a valósághoz.

Kasza Tibi nagyon találóan fogalmazott, amikor arról mesélt előadásában, hogy sokszor meg sem tudja különböztetni az ismerőseit egymástól az Instán. Olyannyira egyformák. Ugyanazok a beállítások, csücsörítések, ugyanazok a ruhák, kiegészítők és szponzorációval megtámogatott termékek. Jólöltözött, fittre photoshopolt, egyforma emberkék: Britney Spears-re operált Zimány Lindák, Zimány Lindává operált Sarka Katák. Mindenki a másikhoz akar hasonlítani, miközben azt hangoztatja, hogy ő mennyire egyedi. Közben – miközben az Instán barangolsz – sokszor fel sem tűnik, hogy már rég egy másik személy  fényképalbumát nézegeted.

https://ezegychopper.cafeblog.hu/2018/05/01/no-vagyok-es-leszarom-hogy-lognak-a-melleim/

Rimóczi Zsófi, aki nemrégiben hozta világra gyermekét, épp erről a jelenségről ír egy korábbi Insta-posztjában. Hogy tudniillik rendesen sokkol bennünket, ha a máz helyett a valóságot kapjuk. Dúskálunk a travel, makeup, beauty, outfit posztokban, amelyekben mindig minden nagyon szép, mindig minden jó, és mindig mindennel meg vagyunk elégedve.

De a Morning Routine-videókból egy szó sem esik arról, hogy a napot a wc-ben kezdjük, és hogy mennyire fontos, hogy ezek az alapvető funkcióink jól működjenek. Mert erről nem illik beszélni. Meg egyébként is: egy beauty blogger nem kakil. És nem pisil.

Pedig, ahogy Zsófi fogalmaz:” a nyers valóság pedig százszor érdekesebb és erdetibb, mint a 256ezredik mit ettem ma szupermodellként videó az interneten”.

Miért félünk megmutatni a valóságot?

https://www.instagram.com/p/BsYAqqJAFfr/

Facebook Comments