Kimostuk a mosható papírzsepit. Ez lett belőle

Kimostuk a mosható papírzsepit. Ez lett belőle

Kimostuk a mosható papírzsepit. Ez lett belőle

Amikor szülő leszel, mindenféle hülyeséget hajlamos vagy megvásárolni. No, az én gyerekeim nem túl szerencsések ilyen szempontból, mert sem a  popsitörlő melegítő, sem a zenélő wc ülőke, sem pedig a válogatott babazenéket játszó színes-szagos kütyük nem lágyították meg soha a szívemet, és egész egyszerűen nem költöttem ilyesmire.

Utólag visszaemlékezve úgy rémlik, 14 éve, amikor a lányom született sokkhatásként ért, hogy mennyi mindent kellene megvásárolnom, hogy a gyerek ne szenvedjen semmiben hiányt. Legalábbis az akkori babamagazinok és reklámok ezt sugallták számomra.

Persze azért a kíváncsiság néha-néha előcsalogatja a kísérletező kedvemet, így a gyerekek unszolására a héten kipróbáltuk a mosható papír zsebkendőt. Ne röhögjetek!

https://ezegychopper.cafeblog.hu/2016/03/20/9-pofonegyszeru-otlet-a-tavaszi-nagytakaritashoz/

Nem az érdekelte a kölköket, hogy milyen érzés orrot fújni az agyonreklámozott szuperzsepibe, hanem csak az izgatta a társaságot, hogy tényleg kibírja-e a mosást, és valóban nem cafatokban szedjük-e elő a gépből, ha véletlenül bekerült a ruhák közé.

A gyerekek már jól ismernek: bármilyen aprólékosan kutatom is át a legtitkosabb zsebeket mosás előtt, mindig előbújik valamelyik láthatatlan Bermuda háromszögből ez a kis rohadék. Ezt a trükköt főleg akkor veti be, amikor fekete cuccokat mosok. Ilyenkor aztán hatalmas anyázások közepette konstatálom, hogy megint paparzsepi-mentesítés lesz.

Szóval indítottam egy színes mosás, és cseppet sem eldugva, bedobtam egy papírzsepit a cuccok közé. Két órányi mosás után előkaptuk a zsepit, és valóban: azon kívül, hogy rétegekre vált, egy zsepimorzsa sem került a ruhák közé.

Bedobtuk a gépbe (A fotó a szerző tulajdona)

Nosza, teszteljük tovább: beraktam néhány órányi szárítópragramra is, és 3 órányi meló után kissé gyűrötten, de egy darabban szabadul a zsebkendő a mosógép dobjából.

Pár órányi mosás és szárítás után ( A fotó a szerző tulajdona)

Szóval valóban kiállja a mosás próbáját…ugyanakkor a büdös életben többet nem veszek ilyen zsepit, mert az újításnak köszönhetően olyan durva és erős az anyaga, mintha egy ipari törlőkendőbe kellene fújnunk az orrunkat.

Mintha egy ipari törlőkendőbe fújnád (A fotó a szerző tulajdona)

És őszintén? Nem is teljesen értem a célját. Papírzsepinek nem nevezném a durva anyaga miatt, a textilzsebkendőnek meg a nyomába sem ér sem a környezettudatosság, sem pedig a használat tekintetében.

Ha véletlenül kimosom, nem szöszöli teli a gépet- mindössze ennyiben jó.

A hagyományos textilzsebkendő még mindig  a legorrkímélőbb megoldás szerintem. Ha meg bekerül a régi típusú papírzsepi a mosásba…nos, így jártunk.

Engem nem győzött meg. És téged?

 

Facebook Comments