Influenzás vagy? Azt javaslom, imádkozz!

Influenzás vagy? Azt javaslom, imádkozz!

Influenzás vagy? Azt javaslom, imádkozz!

Magyarországon is megkezdődött az influenzajárvány. Január 7. és 13. között közel 19 300 ember fordult panaszaival orvoshoz- derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ heti jelentéséből. És ahogy berobbant az influenza szezon, megint keringeni kezdett az online médiában az a tavalyi videó, amiben Gloria Copeland televíziós prédikátor arról beszél, hogy nem kell az influenza miatt aggódni, mert Jézus mindenki számára biztosította az influenza elleni védelmet.  

.

De álljunk meg csak egy szóra! Kicsoda Gloria Copeland?

Gloria Kenneth Copeland, népszerű televíziós prédikátor felesége. A texasi Fort Worth-ben egy általuk alapított evangéliumi szervezet keretein belül hirdeti és tanítja a Bibliát. Ő és férje kezdetben  rádiós igehirdetéssel foglalkoztak, később a televíziót, majd az internetet is birtokba vették. Gloria 1994-ben az Év Keresztény asszonya lett Amerikában, jelenleg Trump egyik spirituális tanácsadója.

Az amerikai Kenneth Copelandet, a prosperitás teológiájának egyik legnagyobb alakjaként tartják számon. Tanítása, az ún. bővölködés-teológia lényege, hogy az istenfélő élet meghozza a hívő ember számára az anyagi áldást. Vagyis, ha  elég nagy hitünk van,  gazdagok leszünk. 

És ők aztán rendesen megtapasztalták az égi áldást, hiszen 760 millió dollár vagyon felett rendelkeznek: óriási birtok, repülőgépek és luxusautók hirdetik azt, hogy nekik bizony megnyílt a mennyei pénztárca. 

Nincs olyan, hogy influenzaszezon

Igaz ugyan, hogy ebben a videóban, ami tavaly már óriási felháborodástt váltott ki, Gloria Copeland véletlenül sem ejtik ki a száján azt, hogy ne oltassuk be magunkat influenza ellen, de szavai mögött egyértelmű utalásokat vélhetünk felfedezni. A prédikátor asszony ugyanis azt ecseteli, hogy nincs influenzaszezon, Jézus pedig tulajdonképpen maga a “védőoltás”. A mi dolgunk csak annyi, hogy fennhangon hirdessük, hogy “Nincs  influenzám”.

Aki már elkapta a nyavalyát, azokban tudatosítja, hogy Jézus sebei által meggyógyultak, miközben egy ima segítségével ki is űzi izibe’ az influenzát belőlük.

Ugye nem kell elmagyarázni, hogy milyen veszélyes üzenetet sugall ez a kis videó? Persze azért kíváncsi lennék, hogy a prédikátor asszony vajon beoltatta-e magát influenza ellen…csak a biztonság kedvéért.

Remélhetőleg, azt a kb. 1 millió hívőt, akit Gloria elér a prédikációval, nem hagyta el a józan esze, és nem kérdőjelezi meg az influenza veszélyességét. Mint ahogy az orvosokat sem óhajtják a pokol tüzére vetni, és csak Isten kezébe helyezni a betegségekből való kilábalást.

Olvasd a Bibliát, és nem leszel rákos!

Oltásellenes hangulat

Úgy tűnik, Trumpot kerülgetik az oltásellenes tanácsadók, hiszen tavaly már egy párton belüli vitában arról beszélt, hogy az oltások autizmusjárványhoz vezetnek, és ezek szerint spirituális tanácsadója sem pártolja az oltásokat.

Nincs egyedül. Az oltáselleness mozgalom hangadói között már olyan nagyágyúk is megtalálhatóak, mint pl. Charlie Sheen, Alicia Silverstone, Jim Carrey és Rob Schneider.

Kimostuk a mosható papírzsepit. Ez lett belőle

Facebook Comments