Ha egy jó ötlet kell, csak ugorj át a csehekhez!

Ha egy jó ötlet kell, csak ugorj át a csehekhez!

Ha egy jó ötlet kell, csak ugorj át a csehekhez!

Tavaly hosszú hónapok munkájával sikeresen leszoktattam a családot arról, hogy telepakolja a korábbi nejlonos fiókot mindenféle felesleges műanyaggal.

Egyébként csak annyi a nyitja, hogy a zöldségesnél nem nyúlunk automatikusan a kikészített nejlonzacskókért, és vásárláskor mindig viszünk  kosarat, szövettáskákat és dobozokat. Amit lehet, azt kimérős formában megvásárolunk (magvak, borsó, bab, lencse, aszalványok stb.), és igyekszünk minimálisra szorítani a zacskós termékeket a háztartásban. És ez utóbbi bizony igencsak nehéz, mert bár sorra nyílnak a csomagolásmentes boltok, mindez a mi környékünkön egyelőre csak vágyálom.

Ez mi? 12 bolti élelmiszer, amit képtelen vagy megérteni

Ez az ötet, azonban, amit a cseh Globus hipermarketben megvalósítottak, annyira szenzációs, hogy szinte sikít azért, hogy nálunk is megvalósítsa végre valaki.

Szóval a Globus kitalálta, hogy a fagyasztott termékeket csomagolás nélkül árusítja, így a vevők közvetlenül a hűtőpultból vehetik ki a szükséges mennyiséget a saját dobozaikba.

És nem csak fagyasztott borsó, répa, brokkoli, zöldbab, spenót található itt, hanem számtalan gyümölcsből is kedvedre válogathatsz, de akár hasábburgonyát vagy épp kisüthető nuggetseket is kanalazhatsz a dobozodba. Brilliáns ötlet, nem?

És a kisgyerekes szülőkre is gondoltak, ezért fagyasztott dínócska is van a kínálatban, természetesen – ahogy a többi fagyasztott termék – ez is felesleges csomagolás nélkül vihető haza. 

Mit szóltok hozzá?

Forrás
Facebook Comments