Óriási a baj, Karcsika!

Óriási a baj, Karcsika!

Óriási a baj, Karcsika!

A karácsonyi nagybevásárlásra suhanunk. Egymásba öltjük a mondatokat: “Vanszázasod? Hovápakoljukeztasokcuccot? Szaloncukrotvettél? Csillagszóróvanmárotthon?”

Rengeteg tennivaló, hurcolni-és lepakolnivaló akad az ünnepek tájékán, amikor a nagy jövés-menésben sokszor észrevétlen marad egy csomó dolog. És akkor az autóban ülve hirtelen mégis az arcunkba vág egy óriásplakát az út szélén, és egyszerre nézünk egymásra a férjemmel.

-Ez most komoly? Gesztesi Károly tényleg pezsgőt reklámoz?- kérdezzük egymástól döbbenten.

Fotó: a szerző tulajdona

Egyik kedvenc színészem, legkedvesebb szinkronhangom szerint a pezsgő “Felpezsdíti a pillanatot”, és ő tényleg tudja miről beszél, hiszen Lovász Laci műsorában, a Lakástalkshowban egy kendőzetlenül őszinte és megrendítő beszélgetésben nyitotta ki szép lassan azt a sebet, amit a bulvársajtó és színházi pletykák akkoriban már érzéstelenítés nélkül, kíméletlenül feltártak.

“Megjártam a poklok, poklát”- vallotta be akkoriban Gesztesi ebben a beszélgetésben, és első felesége szavaival jellemezte életének mélypontját:

-Óriási a baj, Karcsika. A bölény földön van.

Nézd meg You Tube csatornánkon, mi mit gondolunk errel a témáról:

Gesztesi fix pontja ekkor már az a napi 2 üveg rozé volt, ami segített elterelni a gondolatait, oldotta a bekötött görcsöket, de ennek súlyos ára volt, hiszen a Liptaival való házassága emiatt ment tönkre. Akkor azt is elmesélte, hogy egy heti pokoljárás után, miként volt képes letenni a poharat, és kizárni az alkoholt az életéből. Insta fiókja azóta tele edzőtermi képekkel, és mostanában a bulvárban sem hallhatunk-olvashatunk róla a korábbihoz hasonló híreket.

Ez a plakát azonban számomra azt sugallja, hogy Gesztesi bajban van. 

Tudom, mert éltem együtt olyan emberrel, akinek gondja volt az alkohollal. Aki valaha rászokott az italra és a drogra, az valójában egész életében drogos és piás marad. Kíméletlen? Pedig, így van!

Elég, ha a fejében lévő kapcsolót visszalöki egy korty ital, egy régi barát, egy nyomasztó érzés, egy pezsgő-kampány,  és máris a korábbi, jól begyakorolt piás vagy drogos szerepében találja magát.

Mar, mint vaszabi a Heart Ibizában

Karafiáth Orsolya, aki maga is alkoholbeteg volt, szemléletesen mutatja ezt be épp egy Gesztesiről szóló írásában:

“De mit várunk egy olyan közegben, ahol egymást érik a támogatott pálinkafesztiválok, ahol voltaképpen minden a piálásra buzdít? Ugye nem csak én érzem, hogy nem normálisa az, hogy aztán undorral félrefordulnak, ha ennek következménye lesz?”

Olvasom, hogy a pezsgős cég vezetője, nagyon örült annak, hogy reklámkampányunkhoz Gesztesi Károlyt tudták felkérni, mert amikor ő mondja, hogy  pezsgővel koccint, az hiteles.

És ez nagy baj, mert ez a gondolatmenet bizony azt sugallja, hogy nem tudnak mit kezdeni az új Gesztesi Karcsival. Ezen a szemüvegen át ez az ember nem más, mint a régi, megszokott, jókedvű, alkoholhoz vonzódó joviális figura, aki menthetetlenül összeforrt egy üveg pezsgő képével.

Szerintem óriási a baj, Karcsika. A bölény újra a földre került.

Ez is érdekelhet

https://ezegychopper.cafeblog.hu/2019/02/18/legalabb-magadnak-ne-hazudj-curtis/

Facebook Comments