Lázár János: “Spórolni kell a bejgli töltelékével”

Lázár János: “Spórolni kell a bejgli töltelékével”

Lázár János: “Spórolni kell a bejgli töltelékével”

Fotó: saját

Mit esznek? Mit isznak? Hogy telik a karácsony politikusainknál? Fussunk egy kört a Facebookon, és lessük meg, mi minden került a karácsonyi asztalokra.

Spórolni, spórolni, spórolni!

Lázár János, akit inkább a konyhán kívül szeret látni a felesége, a család teljes karácsonyi menüjét bemutatta idén követőinek. Igaz, ennek elkészítésében nem vállalt túl nagy szerepet.

A videó szerint az egyetlen feladat, amit Lázár elvégez ilyenkor a konyhában, az a bejgli hidegre helyezése. Ennek kivitelezésekor még egy laza szójátékkal is (“Azt hittem, az ellenfelet kell hidegre tennem”) megfűszerezte a beszélgetést.

Fácán erőleves (a fácánt a barátok lőtték), töltött káposzta (amit Mindszent környékén szármának hívnak) került a Lázár család ünnepi asztalára, és végül bejgli zárta a vacsorát. Ez utóbbinál Lázár János a kevés, jelképes töltelék híve, mert szerinte jobb, ha spórolunk az ilyesmivel. Végül- a bejglik láttán- újra megtudhattuk, hogy neki volt igaza, hiszen imitt-amott bizony kirepedtek a kész bejglirudak.

No, én a felesége helyében jövőre biztosan átadnám neki a stafétabotot, ha ekkora szakértője a mákos és diós rúdnak. Reméljük, 2019-ben már a tökéletes bejlgikészítést ő maga mutatja be kampányvideójában. Várjuk szeretettel!

https://www.facebook.com/lazarjanosfidesz/videos/2240877915945722/

Ha pedig valaki kedvet kapna a további sütés-főzéshez, egy névért és email címért cserébe még a recepteket is elérheti Lázár János honlapján. És hát ki tudna ellenállni Zita asszony főztjének? Mindenesetre ügyes módja ez a email cím gyűjtésnek, így aztán nem kell csodálkozni, ha a bejgli recept mellé hamarosan nemzeti konzultációra felhívó kampánylevelet vagy gyermekvállalásra ösztönző kiáltványt kapnak a lelkes háziasszonyok virtuális postaládájukba. 

De mindenki nyugodjon le…mindezt tökéletes GDPR-kompatibilis módon teszi!

Orbán Gáspárt kuruzslás vádjával jelentették fel

De mi fő Gyurcsány Ferenc konyhájában?

Félig bolgár, félig magyar ételsor kerül az asztalra- derült ki a dk-s politikus videójából, aki politikus társával ellentétben nemcsak elméleti síkon ismeri a sütés-főzés rejtelmeit, és saját maga készítette el a család karácsonyi menüjének magyar fogásait.

https://www.facebook.com/gyurcsanyf/videos/541197076397156/

Húsleves, székely káposzta (amihez a húst a Széna téri piacról hozza), madártej, egy kis anekdotázás- nem vitás, elég lazán és jól mozog Gyurcsány a tűzhely mögött, ámbár azt nem tudja, hogy az ÁNTSZ már nem javasolja a tojás megmosását a felhasználás előtt.

Cigány kenyér és töltött káposzta

Hódmezővásárhely polgármesterének, Márki-Zay Péternek az  asztalára egy különleges ajándék is került: “(…)a konyhai képen szereplő cigány kenyér, azaz bokoli, és töltött káposzta is kedves ajándék volt roma testvéreimtől “-osztotta meg követőivel a politikus.

https://www.facebook.com/markizaypeter/photos/pcb.284187382288587/284184362288889/?type=3&theater

Diós kocka Kunhalmi konyhájából

Kunhalmi Ágneséknél az anyukájától tanult Diós kocka fontos része az ünnepi menünek- tudhattuk meg a 24.hu korábbi karácsonyi videósorozatából, ahol az MSZP-politikusa meg is mutatta, hogy készíti el ezt a csokis finomságot:

https://www.facebook.com/24ponthu/videos/1038992399485024/

És mit evett a Nagyfőnök?

Az sajnos nem derült ki idén, mit evett az Orbán család, de Lévai Anikó korábbi szakácskönyve (A konyha ablakból címmel jelent meg) már bepillantást engedett a család karácsonyi hagyományaiba. Ezek szerint borkrémleves és halételek (fűszeres és tormás csuka, rácponty) alkotják a menüt. Desszerként pedig a hagyományos bejgli mellett, fatörzstorta a család kedvence karácsonykor.

Orbán Viktor palóclevesének titka

Facebook Comments