Bontsd le ezt a karácsonyfát, és segíts vele te is!

Bontsd le ezt a karácsonyfát, és segíts vele te is!

Bontsd le ezt a karácsonyfát, és segíts vele te is!

Idén már ötödik esztendeje, hogy az adventi időszakban a szegedi Somogyi Károly Könyvtár alagsori közösségi terében  különleges „könyvkarácsonyfát” állítanak fel, amelynek példányait hazavihetik a látogatók.  A könyvekért adott önkéntes adományokat minden évben jótékony célra fordítja az intézmény. Idén  a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesületének ajánlották fel a könyvekért befolyt adományokat. 

A különleges karácsonyfa állományból kivont, egyébként kifogástalan könyvekből készült el, ezekből  több példány is megtalálható az intézményben, ezért válhatnak jótékony célú adománnyá és egy jó ügy segítőivé.

A könyvtár igazgatója, Sikaláné Sánta Ildikó elárulta, hogy 2018-ban azért esett a választás a sclerosis multiplexes betegekre, mert egy pályázati támogatás jóvoltából lehetőségük nyílott arra, hogy kézügyességet fejlesztő szakkört indíthassanak számukra. Ezeken a foglalkozásokon gyönyörű alkotások születtek, amelyekből hamarosan kiállítás is fog nyílni.

A Sclerosis Multiplex (SM) a központi idegrendszer gyulladásos, autoimmun megbetegedése, amely hazánkban 8-10 ezer embert érinthet, és jelenleg gyógyíthatatlan. (Melinda blogjában többet is megtudhatsz erről a betegségről)

Aki szeretne a könyvkarácsonyfából könyvet választani, és adományával segíteni, az december 29-éig teheti meg tehát a Somogyi Károly Könyvtárban, Szegeden.

Reméljük, idén is olyan sikeres lesz az akció, mint tavaly, amikor a GEMMA Készségfejlesztő Iskola számára 150 ezer forintnyi adomány gyűlt össze.

Anya, én miért nem mehetek játszótérre?

 

Facebook Comments