Anyukám, öltözz! Halászlevet akarok, de azonnal!

Anyukám, öltözz! Halászlevet akarok, de azonnal!

Anyukám, öltözz! Halászlevet akarok, de azonnal!

Béky László neve talán sokak számára ismerős, akik érdeklődnek a természetgyógyászat iránt. Béky a hivatásszerű természetgyógyászati betegellátást az 1980-as évek második felében kezdte, és elsősorban a krónikus degeneratív betegségek megelőzésével és rehabilitációjával foglalkozik. Számtalan televízió és rádióműsor, valamint újságcikk és könyv köthető a nevéhez. Ezek elsősorban az egészségügy, a természetgyógyászat, a pszichológia, a pszichiátria, a környezetbiológia, szociológia és vallás tárgyköreit ölelik fel- ahogy erről életrajzában is vall. Emellett természetgyógyász oktatással is foglalkozik több évtizede.   

2017 májusában vette át az Év Természetgyógyásza kitüntetést.

Csomagolnál szalonnát tízóraira a gyerekednek?

Akik ismerik életét és munkásságát, talán hitetlenkedve fogadták a hírt, miszerint az ismert természetgyógyász, akit a magyarországi vegetáriánus étkezés apostolának is tartanak, 25 évnyi növényi táplálkozás után egyik napról a másikra döntött úgy, hogy visszatér a húsfogyasztáshoz. Facebook oldalán imígyen szemléltette a vegetáriánusok számára pálfordulását:

https://www.facebook.com/laszlo.beky/posts/1508636119265766

De hogy lesz húsevő egy vegetáriánusból?

Béky László egy vele készült interjúba elmesélte, hogy mielőtt vegetáriánus lett, nagyon szerette a húsokat, a véres és májas hurkát, a szalonnát. Egyik reggel azonban, amikor a felesége kitette elé a szokásos reggelit, Béky közölte, hogy ő mostantól vegetáriánus lesz. A felesége igencsak meglepődött, és csak annyit kommentált a dologból a gyerekeiknek, hogy:

– Apátoknak elment az esze- majd hozzátette, hogy tegnap még normális volt a férje.

Béky László pedig attól a pillanattól fogva tényleg áttért a növényi eredetű táplálkozásra, és ezen belül is mindenféle létező irányzatot (nyers, ovo-lakto stb.) kipróbált, mert kíváncsi volt, hogy reagál a szervezete ezekre. Saját bevallása szerint a vegán életmód a spirituális fejlődésére és gondolkodására volt jó hatással.

Mi lett vele? Ezt csinálja mostanában Kovi

“Vékony voltam, mint a vonatfütty, de valami elképesztő energiával”-emlékezett vissza a természetgyógyász erre az időszakra.

Aztán eltelt ez a 25 év, amikor egyik délután újra szólt a feleségének:

– Anyukám, öltözz! Elmegyünk halászlevet enni!

– Micsoda? Ne hülyéskedj, már 25 éve nem ettél állati fehérjét!

– Anyukám, ha én most nem megyek el halászlevet enni, annak nagyon komoly következményei lesznek-erősködött a férj.

El is mentek, és megevett három tányér halászlevet. A felesége végig azon aggódott, hogy baj lesz belőle, de nem lett, sőt Béky László azóta ösztönös mindenevő lett. Jelenleg dominánsan ketogén étrendet követ, és ilyen képekkel sokkolja követőit, akiket eddig a növényi táplálkozás felé terelt:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1615243688605008&set=a.1615243505271693&type=3&theater

Béky László szerint a szervezet ösztönösen érzi, mire van szüksége, felesleges vitát szítani abból, ki milyen étkezési irányzatot követ.

Mindenesetre a vegánok nincsenek elragadtatva ettől a szokatlan pálfordulattól:

“Csodálatos a lelki üzenete ennek a fantasztikus műsornak: gyilkoljuk le az állatokat és zabáljuk föl őket! Micsoda spiritualitás…!”-kommentelet például az egyik hozzászóló a Vegetáriánusból hogyan lesz húsevő? című You Tube videót, amelyben Béky áttéréséről mesél Jakab Istvánnak.

Nyitókép forrás ITT

Facebook Comments