Nem hittem a szememnek, amikor ezt megláttam a boltban

Nem hittem a szememnek, amikor ezt megláttam a boltban

Nem hittem a szememnek, amikor ezt megláttam a boltban

Rendben, 42 évesen már bevallhatom, hogy komoly hiátus van az adventi kalendárium elkészítésével kapcsolatos szocializációmban. Mentségemre legyen mondva, hogy a mi családunkban nem volt szokás ez a klassz hagyomány, mi egyből rástartoltunk a karácsonyra.

A gyerekeimnek viszont évek óta készülök valamilyen meglepetéssel advent idején is. Persze ez mindig valami bénácska próbálkozás a részemről, de értékelik a kettes technika- és rajztudásommal, vérrel és verejtékkel összeállított DIY adventi kalendáriumot és a benne rejlő finomságokat.

A Pinteresten barangolva aztán megvilágosodtam, hogy erős lemaradásban vagyok. Én eddig ugyanis abban a tévhitben voltam, hogy az adventi kalendárium a kisgyermekes anyukák privilégiuma, akik esténként -miután nagy nehezen ágyba dugták az összes kölköt- pislákoló fény mellett görnyednek a varrógép elé, hogy varrásba öntsenek valami cuki kalendárium ötletet, amit büszkén lehet mutogatni az onlányoknak az onlány  térben.

Erre legnagyobb döbbenetemre valóságos kalendárium-dömping sorozza meg a férfiakat a Pinteresten. Szóval, életed párjának adventi kalendáriumába nem gumicukrot, rágót vagy csokikockát kell rejteni. Zokni, kis zseblámpa, egy férfias arckrém, batman kulcstartó, egy epres ízű óvszer és egyéb nélkülözhetetlen apróság kerül az ablakok mögé.

És az örök aduász: a sör

Mert mi mással is lehetne a karácsonyra készülni lélekben; mi más is kellhet ahhoz, hogy nap mint nap közelebb és közelebb kerülj a szent ünnepéhez, mint egy üveg sör?

Na,ugye!

Ezt például a héten lőttem vásárlás közben. Dübörög a sör-kalendárium biznisz (avagy “Viszik, mint a cukrot”-hallom a  sorban mögöttem álló ironikus megjegyzését)

Persze klassz kis kézműves sörök vannak benne, és minden napra szigorúan csak egy darab… De csendben azért mégis feltenném a kérdést: tényleg szükséges ez a legénybúcsúra hajazó árukapcsolás? Muszáj egy jópofa viccé degradálni a decemberi napokat, hogy aztán még hangosabban szisszenhessen a 24-ik sörösüveg?

Ne, már! Ez csak szerintem gáz?

Ti mit gondoltok? Csak nekem furcsa ez a fajta adventi készülődés?

Szerintem ez is érdekelni fog

Facebook Comments