Volt egy kis gond ezzel a tojással

Volt egy kis gond ezzel a tojással

Volt egy kis gond ezzel a tojással

Mennyire kell a sokszínűséget és mások érzékenységét, szokásait vagy világnézetét szem előtt tartani az online térben? Úgy tűnik, nagyon is! A nyáron egy aprónak tűnő kis változás például kifejezetten nagy horderejű üggyé formálódott a virtuális térben.

A tojás-gate

Történt ugyanis, hogy a Google – hangsúlyozandó, hogy számára mennyire  fontos az egyenlőség – az Android P bétájában használható salátástál emojiból leradírozott egy aprócska hozzávalót. Méghozzá egy főtt tojásszeletet.

A Twitter-üzenet, amelyet Jennifer Daniel Google-menedzser tett közzé büszkén hirdette, hogy a Goggle ezzel a gesztussal nyit a vegánok felé, hiszen egy tojás-és húsmentes salátástál számukra is elfogadható, így nem fogják kirekesztve érezni magukat, ha ezt az emojit használják.

És lecsapott a népharag

Ahogy azonban számítani lehetett rá, természetesen sokan épp a tojás eltávolítását érezték kirekesztőnek. Az angol tojástermelők szövetsége szerint a Goggle-nél egész egyszerűen bediliztek. A szigetországban ugyanis folyamatosan növekszik a tojáseladás, vagyis a többség bizony szívesen látja ezt a hozzávalót a salátájában. Ennek fényében viszont épp velük lesz kirekesztő a Google. A húsfogyasztást propagálók viszont azt tartották nevetségesnek, hogy a Google néhány vegán aktivista miatt ilyen horderejű döntést hozott.

Voltak, akik azt tették szóvá, hogy a paradicsom allergiások is méltán érezhetnék sértve magukat, hiszen nekik ez az elem lehet problémás az emojis salátástálon. Mások meg azzal viccelődtek, hogy ez az a salátástál, amit igencsak szerénynek minősíthető vegán opcióként ajánlanak fel az éttermek, és amitől a vegánok borulnak ki a legjobban. Pár salátalevél meg egy kis paradicsom. Hát, köszi!

Van kalapja, nincs kalapja?

A Twitter-üzenet szerzője végül pontott tett népharag végére, és bevallotta, hogy valójában nem a vegánok miatt történt a változás, hanem azért, hogy a Goggle jobban megfeleljen az emoji leírásának. Ezek szerint az egészséges salátástál salátát, paradicsomot és egyéb salátába való zöldséget tartalmaz  mint  például az uborka.

Kérdés persze, hogy ez esetben viszont hol van az uborka?

Facebook Comments