Ne fáradj, csillagom! Nem érdekel!

Ne fáradj, csillagom! Nem érdekel!

Ne fáradj, csillagom! Nem érdekel!

Érdekes jelenségre lettem figyelmes mostanában. Jönnek sorra a facebook-jelölések olyanoktól, akikkel az életben nem találkoztam, de még csak közös ismerősünk is alig akad.

Ki a franc vagy te? -nézegetem a neveket, képeket.

Lehet, hogy régimódi vagyok, de én speciel nem szoktam bejelölni senkit csak azért, mert ugyanaz a nevünk, vagy mert 10 éve egyszer egymásra köszöntünk egy munkahelyen. Mi a csudának tenném?

Miért is olvasgassak olyanokról, akikkel nem vagyok semmiféle kapcsolatban, így kíváncsi sem vagyok rájuk. Ahhoz pedig túl lusta vagyok, hogy szelektáljak folyton, kit akarok a hírfolyamomban fényképen látni vagy a magánéletébe bepillantást nyerni. Megspórolok egy csomó felesleges munkát, és a játszóteremre csak olyanokat engedek be, akiknek szívesen kölcsönadnám a homokozó lapátomat. Logikus, nem?

Egy dolog viszont mindig szemet szúr, amikor belekukkantok az ismeretlenül csimpaszkodók  profiljába: valamennyien valamilyen forradalmi szépségápolási termékkel vagy étrend-kiegészítővel foglalkoznak, és szinte borítékolható, hogy a visszajelölés pillanatában máris egy szuper üzleti ajánlat kellős közepébe fogok csöppenni. No, ne, kérem.

Ezeket a jelöléseket azonnal törlöm, de vannak kifejezetten kitartó fazonok, akiket ha kidobok az ajtón, bejönnek az ablakon. 

Rámír pl. messengeren, ahol megtudom, hogy “szimpatikusnak talált a képem alapján..” blablabla, majd azonnal a figyelmembe ajánlja VIP-s zárt facebook csoportját, ahová máris szeretne beröptetni. Én viszont azon nyomban kiröptetem a messengerről, és tiltom. Van, aki abban bízik, hogy gondok vannak a rövid távú memóriámmal, mert hamarosan a vállalkozásom postafiókjában tolakszik ugyanazzal a szöveggel, amiben hemzsegnek a “kivételes”, “soha nem látott”, “forradalmian egyedülálló” kifejezések.

Kár, hogy az emberek manapság nem olvassák el a használati útmutatókat. Pedig az én Facebook oldalamon is van egy:

“Kérlek, azért ne legyünk ismerősök, hogy egy megismételhetetlen, és >Hiba lenne kihagyni< ajánlattal keress fel, és meggyőzz arról, hogy az MLM világa milyen csodálatos. Ne fáradj! Nem érdekel!
Bízz bennem! Évek óta foglalkozom jómagam is az egészséges életmóddal és termékekkel, tudom, hogy mi az, amit nagy ívben el fogok kerülni”.

Facebook Comments