Ezt minden hazatérés után csinálja meg a gyereked!

Ezt minden hazatérés után csinálja meg a gyereked!

Ezt minden hazatérés után csinálja meg a gyereked!

Nálatok mit csinál  a gyerek , amikor megérkezik az óvodából vagy az iskolából? -hangzott el ez a kérdés nemrégiben egy baráti beszélgetés során.

A társaság egyik tagja mesélte, hogy édesanyja, aki védőnőként dolgozik, gyakran teszi fel ezt a kérdést a gyerekeknek. De tényleg: mit csinálnak manapság a gyerekek, amikor hazaérnek? A  gyerkőcök bevallása szerint az első mozdulat  jellemzően, hogy ledobják  a táskát, kabátot és cipőt- igen, többnyire az előszoba kellős közepére -és …

Igen, jól gondoljátok. Két verzió szokott előfordulni :

  1. bekapcsolják a tv-t és/vagy
  2. elkezdik nyomkodni a telefont/tabletet/számítógépet

Közben azért ebédelnek is vagy épp uzsonnáznak, de ezzel a mozdulattal indul az otthoni időtöltés. (Az már csak zárójeles megjegyzés, hogy sokszor a szülők is ezt csinálják, amikor hazaesnek a munkából fáradtan).

Ahogy szóba került a téma, rögtön elgondolkodtam, hogy az én gyerekeim vajon mit válaszolnának erre a kérdésre, és jót kuncogtam magamban, mert sejtettem a választ. Mikor ravaszul feltettem nekik a kérdést, a válasz az volt, amit gondoltam:

– Anya! Hát kezet mosunk!

Forrás: Nébih

Ez valóban így van. Tulajdonképpen ez a szokás gyerekkoromból jött velem, mert anyu nagyon bölcsen megtanította igen korán, hogy ha utcáról, boltból, iskolából érkezünk haza, az első utunk a fürdőszobába vezessen. Annyira belém rögzült ez a mozdulat, hogy felnőttként is tartom magam ehhez a szokáshoz, és a gyerekeim is csinálják. Közhelynek tűnik? Pedig a gyakori kézmosás még a mai napig is a legegyszerűbb eszköz a betegségek megelőzésére.

S hogy miként is kellene helyesen kezet mosni, nézzétek meg ezt a szemléletes videót!

 

További hasznos infók a kézmosásról ITT

Facebook Comments