Retro videókazettán a farmergatyós Schobert Norbi

Retro videókazettán a farmergatyós Schobert Norbi

Retro videókazettán a farmergatyós Schobert Norbi

Emlékeztek még a 90-es évek fitness ikonjaira? Hogy Cindy Crawford kazettái mellett itthon már Bíró Ica és Schobert Norbi mozdulatait lestük ekkoriban?
 Bíró Ica, aki modellkarrierje csúcsán kártyanaptárakon simult bele domborulataival a férfikezekbe, és akinek poszterei nélkül nem létezett garázsajtó, a Pokolgéppel való közös munkáját követően még Metál Ladyként is debütálhatott a nagyközönség előtt. Ica a szülése után vágott be a testszépítésbe, 1995-ben jelent meg az első videója, majd 1996-ban egy testszépítő könyv is. Az évek során 9 féle testszépítő programot dolgozott ki, illetve speciális edzésanyag jelent meg kazettákon és DVD-ken,  majd a testnevelési egyetemen szerzett edzői végzettséget. 

Ugyanekkor, 1994-ben startolt mindannyiunk fitness gurujának, Schobert Norbinak is a pályafutása, aki egy ideig párhuzamos univerzumban zsaruként is tevékenykedett. A rendőrségen századosi rangig emelkedett, századparancsnok lett, de 1998-ban leszerelt, és ezután csak fitnesszkarrierjére koncentrált.

Munkássága során eddig 28 aerobikkal és mozgással kapcsolatos filmet, 450 tv tornát és 600 főzőműsort készített, könyve, „A Norbi titok” című könyve egy év alatt 250.000 példányban kelt el. 2002-től kezdett el foglalkozni szénhidrátszegény termékekkel. Míg az évek múlásával Bíró Ica a testszépítés mellé becsatolt némi spirituális zöngét is, addig Norbi felépítette az Update birodalmat.

Szerencsére, számtalan vhs kazetta anyagát menekítették át You Tube-ra a felhasználók, így megmaradt az utókornak Bíró Ica és az akkor még épp csak elinduló Schobert Norbi nagy találkozása is. Érdemes meglesni, hogy is zajlott akkoriban egy fitness anyag felvétele.

Bíró Ica épp csak átmasszírozza és csipkedi magát a tus alatt, hogy eltüntesse nem létező narancsbőrét, amikor hirtelen ott terem Norbi, hogy szakszerűen megfogja a kalimpáló Ica lábát. Azt hiszem, ez a kis farmer rövidgatyó extra retro-fílinget kölcsönöz a videónak, mint ahogy a videó végén a stáblista is visszarepít minket az időben:  

A történet pikantériája, hogy Ica a Testszépítés kazetta forgatása előtti napokban ismerte meg Norbit, és mivel az edzője lebetegedett, így felkérte,  hogy segítsen a bemelegítő gyakorlatok kontrollálásában, hogy ne csússzon bele hiba. Később, a Testszépítő könyvébe is berakta Norbi étrendajánlatát és fotóját, sőt rendezvényein is promótálta Norbit. Schobert azonban – ahogy Bíró Ica több újságnak is nyilatkozta korábban – hátbatámadta, amikor rossz hírét keltette a Metál Ladynek, sőt könyvében rágalmazta, ami miatt bírósági perre is sor került.
 “Ica nagyjából hat-nyolc éve nem csinál semmit, mindössze írt egy könyvet”-szólt például az ominózus mondat, ami igen rossul esett a  Bíró Icának.
Norbi korábban azt állította egyébként, hogy ő maga állítota össze a teljes gyakorlatsort Icának, ami a másik fél szerint nem teljesen fedi a valóságot.
A kapcsolatuk azóta sem felhőtlen, bár Norbi kétségtelenül sokat profitált a pár másodperces beugrással, hiszen ezt követően ő is szerencsét próbált a videózással és karrierje is beindult. Íme egy retro fitness edzés akkoriból:

Az elmúlt közel negyedszázadban aztán mindketten igyekeztek a fitness-bizniszben maradni. Kinek több, kinek kevesebb siker koronázta munkásságát.

Facebook Comments