Anya, én miért nem mehetek játszótérre?

Anya, én miért nem mehetek játszótérre?

Anya, én miért nem mehetek játszótérre?

A Szuperhősöknek mikor építenek játszóteret? Ők nem szeretnek játszani?

Dehogynem! 

Ha az égiek is úgy akarják, akkor Szegeden május végén, egészen pontosan gyereknapra fog elkészülni a kis Szuperhősök játszótere. Ez lesz a város első speciális játszótere a GEMMA Központban, amely 2010-óta nyújt Csongrád megye területén komplex szolgáltatást a fogyatékossággal élőknek.

“Küldetésünk a súlyos és halmozott fogyatékossággal, autizmussal élő gyermekek oktatása, fejlesztése, az oktatásból kikerült fogyatékossággal élők nappali ellátása, családjaik életminőségének javítása, a családok terheinek csökkentése”-olvasható az egyesület honlapján.

A játékokat nemcsak a Szuperhősök, hanem valamennyi sérült és ép gyermek is használhatja majd! Lesz speciális homokozó, hangállomás, kerekesszékes körforgó, fekvő mérleghinta, fészekhinta és kerekesszékes hinta. Ha sikerül, lesz olyan játék is, amiből többet is építenek. 

Lessünk be ebbe a különleges játszótérre:

Egy ilyen álom megvalósítása nem kevés pénz! Az előzetes számítások szerint 7 millió forintból lehet megfelelő minőségű és megfelelő mennyiségű játékelemekkel létrehozni  a GEMMA Központban. 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a szegedi Art Hotel, ami az „ünnepeljünk és tegyünk jót, együtt” mottó jegyében május 5-én egész napos programmal vár minden érdeklődőt.

Lesz gyöngyfűzés, festő és kreatív sarok, karikaturista, bohóc, lufihajtogatás, valamint arcfestés. A Somogyi-könyvtár mesesarokkal települ ki, a Printker Office Land foglalkoztató asztalokkal kedveskedik, az Árboc Egyesület bemutatóval, Kőhalmi Ferenc pedig bűvészműsorral vár minden apró-cseprő gyermeket és szüleiket. A programok legfőbb üzenete az integráció fontossága.

A nap során egy vászonkép is készül majd, amit gyerekek és felnőttek közösen alkotnak meg, és a GEMMA Központban fogják majd elhelyezni. Az Art Hotel az esemény teljes bevételét a GEMMA Központnak ajánlotta fel, ezzel is  hozzájárulva a játszótér megépítéséhez.

Ha adományoddal te is szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy elkészülhessen a Szuperhősök játszótere, akkor kattints IDE a részletekért!

 

Facebook Comments