Vonzó nő lett a 100 kg-os Andiból

Vonzó nő lett a 100 kg-os Andiból

Vonzó nő lett a 100 kg-os Andiból

Héjjas-Hegedűs Andrea helyében komolyan  félteném ezeket a szuper előtte-utána képeket, mert ilyen képekkel a csoda fogyókúrás készítményeket szokták az átverős oldalak reklámozni.

Mindkét képen Andi van

Csakhogy Andi teljes étrend átalakítással és sporttal szabadult meg 10 hónap alatt 22 kg-tól.

Csodák tehát vannak, de kőkemény munka áll mögöttük!

  • Andi, Mit lehet rólad tudni? Mivel foglalkozol?

42 éves vagyok, 10 éve dolgozom a manikűrös-pedikűrös szakmában. Férjemmel és 10 éves kisfiammal élek egy kis Csongrád megyei faluban.

  • Jellemezd magad 5 szóval!

Maximalista, család centrikus, túlaggódó, vidám, agyalós.

  • Emlékszel-e arra a pillanatra, amikor úgy döntöttél, hogy le szeretnél fogyni? 

Ez egy folyamat része volt. 2017 áprilisában megszületett a döntés, hogy valamit sportolni kellene, mert a napi 8-10 óra ülőmunka nem tett jót az egészségemnek. Férjemmel elkezdtünk futni – már ha futásnak lehet nevezni két villanypózna közötti futást. Aztán folyamatosan növeltük a távot, ahogy bírtuk. Idő közben rájöttem, hogy olyan sok súlyt cipelek magamon, hogy soha nem fogok rendesen futni, ha nem fogyok le. Ráadásul a fiammal mindig focizni, tollasozni kellett, amiben hamar elfáradtam. Ekkor 100 kg voltam.

Andi a kép jobb oldalán. Innen indult a nagy fogyás
  • Volt-e valamilyen előzetes terved a fogyókúráddal kapcsolatban?

Egyet tudtam: nem tudok koplalni, nem akarok éhes lenni, és nem akarom nézni, ahogy a többieknek főzök és én nem ehetek belőle. Olyan étrendet kellett keresnem, ami örökre megváltoztatja az étkezésem.

  • Javasoltak-e neked (ismerős, barátnő, orvos) fogyókúrás készítményeket? Próbálkoztál-e ezekkel?

Hallottam sokfajta készítményről, de én semmit nem akartam kipróbálni, mert nem fogyókúrázni akartam, hanem egészségesen lefogyni és azt megtartani. Internetes oldalon találtam segítséget az elinduláshoz, életmódváltó csoportokhoz csatlakoztam, és onnan merítettem ötleteket. Lassanként megtanultam, hogyan kell ezt csinálni.

  • Melyek voltak a legfontosabb szempontok az étrended megváltoztatásában?

A kristálycukor teljes elhagyása, beleértve a üdítőket, a cukor hozzáadásával készült mindenfajta készítményt, joghurtokat, müzliket. A fehér liszt helyett a szénhidrát csökkentett lisztekkel, teljes kiőrlésű lisztekkel ismerkedtem.

  • Hogy jellemeznéd a konyhádat? Melyek azok az alapanyagok, amelyek újdonságként kerültek be a háztartásodba?

Minden újdonság volt. A hagyományos magyar konyhában használt alapanyagok voltak nálunk is. Nem ismertük a sok-sok jó szénhidrátot tartalmazó gabonaféléket. Most már törekszem a minőségi alapanyagok használatára, sokkal több gabonafélét eszünk (pl. bulgur, kuszkusz, amaránt), ami eddig ismeretlen volt számunkra. A krumpli ritkán, szinte csak két havonta egyszer van az asztalon. Sokkal több fehérjében gazdag terméket eszünk és sokkal több zöldséget.

Andi ételei bedobozolva
  • Külön főzöl-e a családod többi tagjának, vagy ők is azt eszik, amit te? A családod hogy áll az életmód váltásodhoz?

A férjem mindent megeszik, nem válogatós, vele könnyű dolgom van. A kisfiam viszont nagyon rossz evő, vele nagyon nehéz dolgom van, de remélem, a jó példa ragadós lesz majd. A gofrit például már zabpehelyliszttel készítem, és azt ő is megeszi. Szerencsére sok gyümölcsöt szeret, de a zöldségekkel hadilábon állunk.

  • Milyen sportot űzöl jelenleg? Hogy változtatott meg a sport?

A sporttal kezdődött minden, és ez ma már az életem része. A futás segít a feszültséget levezetni, az állóképességem soha nem volt ilyen jó, ráadásul a futásnak köszönhetően türelmesebb és megfontoltabb is lettem.

22 kg-mal karcsúbban
  • Hány kg-ot sikerült leadnod, mik a további terveid?

Jelenleg 22 kg mínusznál tartok. Örülnék, ha sikerülne összesen 30 kg-ot leadnom, de mindegy, hogy a maradék 8 kg mennyi idő alatt megy le, már túl vagyok a lényegen. Azért szeretnék még fogyni, hogy a futás könnyebb legyen, hiszen könnyebb súllyal tovább bírom cipelni a testem, és hosszabb futásokban lehet részem.

Ebben az életmód váltásban nagy segítségem volt a férjem – köszönet érte -, aki mindenben támogatott. Az ő biztatása, türelme nélkül valószínűleg feladtam volna.

Andi és férje együtt futnak

Kívánom mindenkinek, aki túlsúlyos, hogy jusson el addig a pontig, amikor azt mondja: ne tovább. Mert az egészség fontosabb mindennél.

Andit ITT és ITT érhetitek el

Facebook Comments