Minden pasi ezt akarja vásárolni januárban. A te férjed is?

Minden pasi ezt akarja vásárolni januárban. A te férjed is?

Minden pasi ezt akarja vásárolni januárban. A te férjed is?

Az év eleje mindig mozgalmasan telik  a bioboltokban, reformélelmiszer üzletekben.

A hölgyek ilyenkor valósággal megrohamozzák a kereskedőket, és vagy valamilyen tuti fogyókúrás készítményt szeretnének vásárolni vagy igen elszántan vetik bele magukat az életmód váltásba. A roham többnyire még februárban is érezhető: jól fogynak a különféle cukorpótlók, reformlisztek, gabonafélék és a szénhidrát csökkentett termékek.

Egyelőre azonban többségben vannak azok, akik nem hosszútávon gondolkodnak, hanem valamilyen instant, gyors megoldásban reménykednek, ezért bármekkora összeget hajlandóak áldozni arra, hogy égjen a zsír.

Természetesen lehetőleg olyan készítményt keresnek, amely célzottan teszi mindezt: a problémás tájékokon (has, comb, fenék). Ilyen persze nincs, csakhogy erről sokszor szinte képtelenség meggyőzni a “Liptai Klaudia is ezzel fogyott nádszálkarcsúra” típusú kamu hirdetéseken szocializálódott fogyasztókat.

És mi a helyzet a pasikkal?

Évek óta azt tapasztalom, hogy bizony náluk is felbuzog januárban a változtatás szándéka. A hónapok óta halogatott, egyre kínosabbá váló problémák teszik ezt? Vagy csak az egészségtudatos szemlélet a rejtélyes ok?

Fogalmam sincs.

Mindenesetre ilyenkor egyértelműen megfigyelhető, hogy a férfi vásárlók tudatosan keresik azokat a készítményeket, amelyeket kifejezetten pasi-problémák karbantartására használnak már évszázadok óta.

Miről is van szó?

A prosztata betegségei közül a megnagyobbodás okozta  a vizeletürítési nehézség a legismertebb, de  a prosztata betegségei közé tartozik a gyulladás illetve a rák is.

Januárban soha nem látott méreteket ölt a prosztata problémákra használt kisvirágú füzike-készítmények (gyógynövény, csepp vagy tabletta) iránti igény, de érezhetően nagyobb a kereslet a tökmagolaj valamint a belőle készült étrend-kiegészítők iránt is.

Elképzelhető, hogy némi női ráhatás is van abban, hogy a halogatott problémát az új esztendőre nem akarja senki magával cipelni. Én is folyamatos hadjáratot folytatok, hogy a párom végre vessen véget régóta elhúzódó különféle egészségügyi problémáinak.

Úgy tűnik, az új év-új kezdet megteszi a hatását nála is, mert bejelentkezett az orvoshoz.

Figyeljünk egymásra, bátorítsuk a másikat abban, hogy merjen változtatni!

Facebook Comments