Ezt fogod szedni! Megvan 2018. top 3 étrend-kiegészítője

Ezt fogod szedni! Megvan 2018. top 3 étrend-kiegészítője

Ezt fogod szedni! Megvan 2018. top 3 étrend-kiegészítője

Mire számíthatunk 2018-ban? Vajon milyen trendek uralkodnak jövőre az étrend-kiegészítők, és szuperélelmiszerek piacán? Wellness és dietetikus szakértők jóslata szerint ez a három termék tuti befutó lesz a következő esztendőben.

  1. Debütál a moringa

Ha 2017. a gyulladáscsökkentő kurkuma éve volt, akkor 2018 mindenképpen a moringa esztendeje lesz. A “világ leghasznosabb fájának” is dicsért moringa nem ismeretlen az indiai, afrikai, chilei kultúrában, nálunk azonban még kevesen használják.

Vastartalma háromszorosa a spenóténak, kalciumtartalma négyszerese a tejének, de kiemelkedő fehérje-, kálium- és A-vitamin tartalma is. Mivel íze is kellemes, így a reform élelmiszerekkel foglalkozó vállalatok már le is csaptak az új szuperélelmiszerre: energiaszeletek, fehérjeporok, chipesek és dzsúszok alapanyagaként már debütált számos országban. Nálunk olajként és levelének szárított porát vásárolhatjátok meg.

2. Újra reneszánszát éli a kombucha

2018-ban a kombucha soha nem látott reneszánszát fogja újra élni- jósolják a szakértők. A kombucha teát Kínában a halhatatlanság italának nevezik. A kombucha baktériumok és élesztőgombák szimbiózisban élő telepét jelenti, amellyel cukros teákat erjesztenek (fermentálnak). Kiváló probiotikumnak tartják, és igazoltan jó hatással van a máj működésére is.

A kombucha termékek eladása megtizenkétszereződött az elmúlt három évben, és nincs megállás!

Ugyanakkor a kombucha már nem az a tömegcikk, mint ami korábban volt. A vásárlók egyre inkább az olyan kombucha termékek iránt érdeklődnek, amelyek kézműves manufaktúrákban készülnek a tengerentúlon. Számtalan ízvariációban, gyömbérrel, áfonyával, csipkebogyóval ízesített szénsavas italként hamarosan a zöldséges hűtőpultok nélkülözhetetlen darabja lesz Amerikában. És ne legyen kétségünk, hogy nálunk is!

3. Egyre népszerűbbek az agyserkentő étrend-kiegészítők

Az úgynevezett nootropikumok (agyserkentők) már régóta alkalmazott szerek a Szilikon völgyben dolgozók körében, hogy csökkentsék stressz szintjüket és elkerüljék az ún. ködös agy érzését. 2018-ban egyre szélesebb körben terjednek el az olyan agyserkentő készítmények és étrend-kiegészítők, amelyek  stresszcsökkentő természetes aminosavat, az L-Theanine-t tartalmaznak, de előtérbe kerül majd a stimuláló és “boldogság-hormon fokozó” fenil-etil-amin is.

Tovább dübörög az Omega3-őrület, és a különféle rágható kávék és a méhek által előállított propolisz, virágpor, méhpempő  is a figyelem középpontjába kerül 2018-ban.

Ezt olvastad már? Veszélyes halolajat szedsz? Így teszteld egy pohárral!

Ne feledjük! A hangulatunk, kreativitásunk, magabiztosságunk mind-mind agyi tevékenység, amelyet sokszor lefojt, megnehezít az az intenzív, pörgős világ, amelyet a 21 század jelent. Ezért is lesznek egyre népszerűbbek  az agyi tevékenységeinket segítő készítmények.

Facebook Comments